fbpx
Kanta-Häme

Vanhukset ja sairaat saavat lakosta huolimatta Hämeenlinnassa ruokapalveluita – Tekme rajasi osan palveluistaan JHL:n lakon ulkopuolelle

Muun muassa vanhukset ja sairaat saavat ruokapalveluita. Siivous pelaa terveysasemilla.
Tekme on rajannut Hämeenlinnassa muun muassa kotiateriapalvelut JHL:n lakon ulkopuolelle.

Tekmessä on jatkettu varautumista Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ensi maanantaina alkavan lakon vaikutuksiin neuvottelemalla henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa turvatut tehtävät, jotka jäävät Hämeenlinnassa lakon ulkopuolelle.

 

Ruokapalveluissa lakon ulkopuolelle on rajattu kotiateriapalvelu, Vanajaveden sairaala ja Kanta Hämeen sairaanhoitopiirin yksiköt Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Lisäksi ruokapalvelut taataan kehitysvammayksiköissä Matintiellä, Parolantiellä ja Virvelinrannassa.

Ruokapalvelut toimii myös hoivan yksiköissä Voutilakeskuksessa, Keinukamarilla, Lukiokadulla (ent. Saariskoti), Heikkilänkadulla, Koivukodossa, Tuulos Hoivassa ja Birgitta-kodissa, Lammin vanhainkodissa, Palkkisillan palvelukodissa ja Naskalin asumisyksikössä sekä nuorisokodissa ja Validia-talossa.

 

Kiinteistöpalveluista toimivat kiinteistövalvomopalvelut, tekniset päivystäjät (jos hälytyksen syy ei vaadi välitöntä korjausta, se hoidetaan seuraavan työvuoron aikana) ja mahdolliset lumityöt ja liukkauden torjuntaan liittyvät palvelut sekä Voutilakeskuksen ja Virvelinrannan palvelut.

 

Siivous- ja käyttäjäpalveluissa turvataan terveysasemat ja Vanajaveden sairaala vuodeosastoineen (3), pääterveysasema (sisältää Vanajaveden sairaalan), Idänpään terveysasema, Ojoisten terveysasema, Rengon terveysasema, Hauhon terveysasema, Iittalan terveysasema ja Lammin terveysasema sekä Jukolan terveyskeskus.

 

Näissä kohteissa palvelut pyritään järjestämään mahdollisimman häiriöttömästi ja käytettävissä olevan henkilöstön voimin.

Tästä huolimatta palvelussa saattaa olla poikkeamia.

 

Tekme muistuttaa, että koulu- ja päiväkotiruokailu eivät ole turvattavien tehtävien piirissä, ja siihen lakolla on vaikutuksia.

Palvelua lakon aikana ei pystytä takaamaan. Muuttuvia tekijöitä on Tekmen mukaan vielä niin paljon, että palveluhäiriön laajuus ja ruokatarjonta varmistuu konkreettisesti vasta maanantaina.

 

Koska Tekme oy:n Kaurialan keskuskeittiö on kiinni, kantakaupungin, Tuuloksen, Lammin ja Hauhon päiväkodeissa ja kouluissa ruokalistalla on muroja, mehukeittoa, säilykehedelmiä, näkkipäivää ja levitettä (HäSa 10.10). Lakon vaikutukset ulottuvat mahdollisesti vielä keskiviikon tarjoiluun.

Hämeenlinnan kaupunki tiedotti perjantaina iltapäivällä, etteivät päiväkodit pysty takaamaan lapsille aamupalaa maanantaina ja tiistaina. Siksi lasten toivotaan syövän aamupalan jo kotona. Lisäksi huoltajia kehotettiin pakkaamaan lasten mukaan pilaantumattoman retkieväät molempina päivinä. Eväissä ei voi olla mitään mikä vaatii kylmäsäilytystä.

Erityisruokavalioista voidaan lakkopäivinä tarjota ainoastaan gluteeniton vaihtoehto. Kaupunki toivookin, että huoltajat pakkaavat omia eväitä muita erityisruokavaliota noudattaville koululaisille ja päivähoidossa oleville lapsille.

Iittalan ja Rengon koulujen ja päiväkotien ruokailuun lakko ei vaikuta, koska ne ovat Fazer Food Services oy:n vastuulla.

 

Hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastustava JHL:n lakko on herättänyt ainakin Hämeenlinnan Eteläisissä toimivan Bar Baarin yrittäjän tarjoamaan Eteläisten koulun oppilaille maanantaina 22.10. ja tiistaina 23.10. “vastalakkona ja kostotoimenpiteenä” kouluruoan, jos lakko toteutuu.

Oppilailta oli kysytty ruokatoiveita. Listalla on sen mukaisesti nakkeja, lihapullia ja ranskalaisia, yrittäjä kertoo baarin Facebook-sivuilla.

Juttua päivitetty kello 16.15: Lisätty tieto siitä, etteivät päiväkodit pysty takaamaan aamupalaa lapsille.

Menot