Kanta-Häme

Vanhuksilta kymmeniätuhansia euroja huijannut valepoliisi tuomittiin

Päätekijän lisäksi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tuomittiin kaksi avustajaa.
Tuomio annettiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Arkistokuva

Kolme miestä on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa rangaistuksiin valepoliisivyyhdessä, jossa uhreille soiteltiin poliisina esiintyen ja harhautettiin heitä luovuttamaan muun muassa verkkopankkitunnuksia. Uhrit asuivat eri puolilla Suomea ja saaliiksi tuli kymmeniätuhansia euroja.

Päätekijä, 28-vuotias mies tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen muun muassa petoksista ja kaksi muuta miestä avunannoista petoksiin.

 

Teot tapahtuivat vuosina 2016–2017.

28-vuotias mies kertoi esimerkiksi olevansa rahanväärennysrikosta tutkiva tai iäkkäisiin ihmisiin kohdistuneita rikoksia tutkiva poliisi. Osa huijauksista jäi yrityksiksi, mutta osa uhreista luovutti esimerkiksi pankkikorttinsa ja pin-koodinsa. Erään miehen tileiltä mies sai siirrettyä pois yli 50  000 euroa kerrottuaan, että tutkii tähän kohdistuvaa rikosta.

30-vuotias mies tuomittiin avunannosta törkeään petokseen reilun 6 kuukauden vankeuteen ja 21-vuotias mies avunannoista 8 kuukauden ehdolliseen. Tuomiot tulivat muun muassa siitä, että miehet olivat antaneet pankkitilinsä päätekijän käyttöön tietoisena siitä, että pankkitilille siirretään petosrikoksella hankittuja rahoja.

Tuomio ei ole lainvoimainen, joten siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Päivän lehti

23.1.2020