Kanta-Häme

Vanhusten tehostettuun palveluasumiseen seteli Riihimäellä

Riihimäen perusturvalautakunta päätti eilen kokouksessaan ottaa käyttöön palvelusetelin vanhusten tehostetussa palveluasumisessa, ja hyväksyi sen sääntökirjan ja hakemuslomakkeet.

Setelin käyttö alkaa 1. tammikuuta 2014, josta alkaen kaikki yksityisiltä ostetut uudet tehostetun palveluasumisen asumispaikat järjestetään palvelusetelin kautta. Nykyisten asukkaiden palvelut jatkuvat ennallaan.

Palvelusetelillä tarkoitetaan käytännössä sitä, että kunta sitoutuu korvaamaan asumispalveluntuottajan kustannukset kunnan määrittelemään arvoon asti.

Palvelusetelin tavoitteena on muun muassa lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia ja parantaa palvelujen saatavuutta.

Tuetun palveluasumisen setelin tarve tutkitaan

Vanhusten palveluasumista järjestetään henkilölle, joka erityisestä syystä tarvitsee apua tai tukea asumisensa järjestämisessä.

Palveluasuminen jaetaan tuettuun ja tehostettuun palveluun. Tuetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla aamusta iltaan ja yöhoito järjestetään sovittuina käynteinä tai turvahälytyksellä. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Riihimäellä päädyttiin siihen, että palveluseteli otetaan tässä vaiheessa käyttöön vain tehostettuun palveluasumiseen. Tuetun palveluasumisen ostamisen tarve tutkitaan yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020