Kanta-Häme

Vanhusten viikko alkaa: Kaikkea klovneista ikääntyvien parisuhteeseen

Koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia onnellinen vanhuus!

Tällä teemalla käsitellään ikääntyvien ihmisten parisuhteita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa, joka on osa tänään sunnuntaina käynnistyvän valtakunnallisen vanhusten viikon tapahtumia Hämeenlinnassa.

Tiistaina järjestettävässä tilaisuudessa pohditaan, minkälaiset asiat varjostavat iäkkäiden ihmisten parisuhdetta ja elämää, ja miten niistä voisi vapautua. Puheenvuoroja teemaan tarjoilevat sosiaalityöntekijä Eija Vento-Jokinen, geriatri Mirja Hallikainen ja psykoterapeutti Jorma Virtanen.

Tilaisuuden juontaa perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Timo Korpinen.

Kevyempääkin ohjelmaa vanhusten viikolla on luvassa. Viikon viralliset avajaiset järjestetään huomenna maanantaina kauppakeskus Goodmanissa, ja paikalla on Hämeen Setlementin kouluttamat senioriklovnit. Klovnit seikkailevat muuallakin viikon mittaan.

Tiistaina estenomi Jenny Veittikoski luennoi ikääntyvästä ihosta ja sen hoidosta. 

Torstaina 6. lokakuuta Setlementti järjestää pikadeittitapahtuman 55+Pikatreffit. Se ei ole tarkoitettu pelkästään sinkuille, vaan kaikille, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin. Treffit järjestetään kello 10, 11 ja 12, ja ilmoittautumisia otetaan vastaan Kumppanuustalon aulassa kello 9 alkaen.

Perjantaina kokoontuvat Setlementin seniorisinkut. Kaikille avoin yli 55-vuotiaille tarkoitettu tilaisuus alkaa kumppanuustalolla kello 14.

Pitkin viikkoa on tarjolla ohjelmaa ja vierailuja eri puolilla kaupunkia, myös esimerkiksi Voutilakeskuksessa, Vanajaveden sairaalassa, Keinukamarissa ja Hoivia oy:n tiloissa.

Vanhusten viikon pääjuhlaa vietetään Tuuloksen Kapakanmäellä lauantaina 8. lokakuuta kello 13. Juhlapuheen pitää emeritusprofessori Erkki Vauramo. HÄSA

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic