fbpx
Kanta-Häme

Vankilavirkailijain liitto perää oikeusministerin vastuuta: "Virkamiehiin kohdistuneet pahoinpitelyt eivät ole herättäneet mitään reaktiota"

Liiton puheenjohtaja Antti Santamäki arvostelee jyrkästi myös Risen uuden tietojärjestelmän kehittämistä. "Järjestelmää on kehitetty vuosia ja kustannukset ovat karanneet järjettömiksi".
Riihimäen vankilassa kaksi vankia hyökkäsi vartijoiden kimppuun maanantaina. Poliisi tutkii tapausta. Kuva: Arttu Laitala
Riihimäen vankilassa kaksi vankia hyökkäsi vartijoiden kimppuun viime kesäkuussa. Kuva: Arttu Laitala

Vankilavirkailijain liitto julkaisi torstaina kannanoton, jossa se kertoo olevansa todella huolissaan vankiloiden henkilökuntaan kohdistuvasta maalittamisesta ja henkilökunnan turvallisuudesta.

Liiton edustajisto syyttää oikeusministeriön johdon unohtaneen kokonaan vankeinhoidon.

– Virkamiehiin kohdistuneet pahoinpitelyt sekä vankiloissa lisääntynyt vankien välinen väkivalta eivät ole aiheuttaneet minkäänlaista reaktiota oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonissa (r.). Kuitenkin vankeinhoito sekä siihen liittyvät riskitekijät ovat oikeusministerin vastuulla, kannanotossa todetaan.

 

Liiton edustajisto paheksuu kannanotossa Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) johtoa “jatkuvasta sekä johdonmukaisesta tavoitteesta heikentää työntekijöiden työaikoja sekä työhyvinvointia”.

– Tällä hetkellä lähes kaikki Rikosseuraamusviraston keskushallinnon päätökset heikentävät virkamiesten työssä jaksamista ja kuilu henkilöstön ja johdon välillä kasvaa koko ajan. Edellytämme oikeusministeriltä vastuunottoa, jotta Rikosseuraamuslaitoksen johdon henkilökuntaa kohtaan osoittama jatkuva väheksyntä ja työhyvinvoinnin heikentäminen saadaan loppumaan, Vankivirkailijain liiton puheenjohtaja ja pääluottamusmies Antti Santamäki sanoo.

 

Vankilavirkailijain Liitto arvostelee jyrkästi myös Risen tulevan yhteisen tietojärjestelmän kehittämistyötä.

Kannanoton mukaan järjestelmän kustannukset ovat nousseet alkuperäisestä vuoden 2013 budjetista 13,2 miljoonasta eurosta tämän hetkiseen 37 miljoonaan euroon. Tietojärjestelmähankkeen pitäisi valmistua vuoden 2021 aikana.

– Järjestelmää on kehitetty vuodesta 2014 lähtien, ja sen piti olla alunperin valmis vuosien 2017–2018 vaihteessa. Kustannusten nousu on järjetön, Santamäki sanoo.

Vankilavirkailijain liitto on huolissaan tietojärjestelmän lopullisista kustannuksista.

– Kenen vastuulla on tämä tolkuton budjetin ylittäminen? HäSa

Lue myös: Vanginvartijoiden pahoinpitely Riihimäellä oli liivijengin tekemä tilaustyö

 

Lisätty Riihimäen vankilan osuus klo 13.05

Menot