Kanta-Häme Hämeenlinna

Vapauta sisäinen taiteilijasi ja osallistu yhteistaideteokseen Hämeenlinnassa

Entisen kauppakeskus Linnan yläkertaan avautuu koko Hämeenlinnan yhteinen taidenäyttely, jossa yleisö voi osallistua kahden taideteoksen tekoon.
Kuvataiteilija Mikko Myöhänen on aiemminkin toteuttanut taideteoksia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Vuonna 2015 Vuokko Palosaari osallistui hänen vetämäänsä Myllymäen koulun ja Olokolon graffiti-työpajaan. Kuva: Terho Aalto
Kuvataiteilija Mikko Myöhänen on aiemminkin toteuttanut taideteoksia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Vuonna 2015 Vuokko Palosaari osallistui hänen vetämäänsä Myllymäen koulun ja Olokolon graffiti-työpajaan. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalaisten omat taideteokset nousevat päärooliin perjantaina 18. syyskuuta kaupungin ydinkeskustaan avautuvassa taidenäyttelyssä. Kortteli2-näyttelytila sijaitsee entisen kauppakeskus Linnan yläkerrassa.

Itse tehty Hämeenlinna -näyttelyssä on esillä monenlaisia taideteoksia eri-ikäisiltä ja erilaisista taustoista tulevilta hämeenlinnalaisilta. Mukana on muun muassa valokuvia, veistoksia, yhteisinstallaatioita ja runoja.

Kaupunkilaisilta on kesän aikana myös tiedusteltu avainsanoja, jotka kuvaavat Hämeenlinnaa. Nämä sanat tulevat näkymään näyttelyssä.

Katutaidekuutioita ja tornikaupunki

Lisäksi hämeenlinnalaiset taiteilijat Mikko Myöhänen ja Olli Larjo ovat suunnitelleet näyttelyyn kaksi yhteistaideteosta, joita kaikki halukkaat pääsevät tekemään. Niistä rakentuu kaupunkilaisten kollektiivinen kuva.

Myöhäsen yhteistaideteoksessa vanerikuutioiden kyljet maalataan spraymaaleja, sapluunoita, akryylivärejä sekä teloja käyttäen. Kuutiot sulautuvat osaksi Arxin nuorten katutaidenäyttelyä.

Larjon suunnittelemassa yhteistaideteoksessa rakennetaan puolestaan kaupunkia. Liikkeelle lähdetään yksittäisistä torneista, jotka lopulta yhdistyvät korkeiksi rakennuksiksi. Teosta tehdään rakennustikkujen ja kuumaliiman avulla.

Tämän yhteisteoksen idea syntyi Aimokoululla, jossa Larjo toimii tuntiopettajana. Larjo on rakentanut tornistoa kuvataidekoulun oppilaiden kanssa, ja rakennelma siirtyy valmistuessaan osaksi kaupunkilaisten yhteistaideteosta.

Hämeenlinna-kuosi tulossa

Taiteilijat ohjaavat kaikkia halukkaita yhteistaideteosten tekemisessä syyskuussa kahtena lauantaina.

Saapua voi yksin tai yhdessä perheen ja kavereiden tai vaikkapa työ- tai harrastusporukan kanssa. Myös koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lauantaina 19. syyskuuta työpaja on auki klo 11–12.30 ja 13.15–15.00 ja seuraavana lauantaina 26. syyskuuta klo 10–11.30 ja 12.15–14.00.

Yhteistaideteosten tekemiseen on mahdollisuus osallistua myös työpajojen jälkeen arkisin klo 11–15 Kortteli2:n vaihtuvan henkilökunnan ohjauksessa.

Taideteokset toteutetaan osana Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointia ja niiden pohjalta suunnitellaan Hämeenlinna-kuosi esimerkiksi paikallisten yrittäjien ja toimijoiden hyödynnettäväksi.

Itse tehty Hämeenlinna –näyttelyn mahdollistavat yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnista vastaava Linnan Kehitys Oy, Hämeenlinnan kaupungin työllisyystiimi ja kulttuuripalvelut, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Hämeenlinnan taidemuseo.HäSa

Itse tehty Hämeenlinna –näyttely järjestetään 18.9.–25.10.2020 vanhan kauppakeskuksen vallanneen Kortteli2 -taidetilan yläkerrassa ti–su klo 11–18. Vapaa pääsy.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic