Kanta-Häme

Vappubooli sai ilmeet muikeiksi

– Verkatehdas on paras paikka vappubileisiin, totesi Hämeen Sanomien vappubooleilla Verkatehtaalla aattona viihtynyt yrittäjä Risto Pekola. Booli maistui ja paikalla oli runsaasti vuosien takaisia tuttuja.

Yleisön joukossa ohi kiirehtinyt yrittäjä Arja Weeraratne huikkasi perheensä viettävän varsinaista vapunpäivää lasten ehdoilla, kuvaan kuuluvat ilmapallot ja tippaleivät.

Sima ja tippaleivät kuuluvat ehdottomasti myös hattulalaisen Saruston perheen vappuun.

– Tänä vuonna kokeilen raparperi-inkiväärisimaa, kiinteistönvälittäjä Arja Sarusto kertoi ja kehaisi tilaisuuden leppoisaa tunnelmaa. Vappuviikonloppu perheeltä kuluu mökillä.

Tippaleivät ja sima, myös mukava hössötys lasten kanssa, ovat kaupunginvaltuutettu Lulu Ranteen ja puolisonsa Jarin seitsenlapsisessa perheessä vapunvieton kohokohtia. Verkatehtaalta he sanoivat kiirehtivänsä kotiin, jossa hoitajan hoivissa odotti erityisesti perheen nuorin, kolmen kuukauden ikäinen Rafael.

– Täällä on viihdytty notkuvien ruokapöytien ääressä. Huomenna sitten suunnistetaan Aulangolle lounastamaan ja laulamaan teekkarilauluja, onnellinen pariskunta kertoili.

Kevät alkoi tästä

– Tämä aloitti kevään. Kotona ehdittiin käydä vaatteet vaihtamassa, paljasti kiireinen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen ja vaimonsa Minna . Verkatehdasta hauholaiset kiittelivät mainioksi juhlatilaksi, tilaa oli mukavasti kierrellä tapaamassa tuttuja ja jutustella pienissä ryhmissä ystävien kanssa. Vapunpäivää Koskiset kertoivat viettävänsä brunssin merkeissä yhdessä kavereiden, muun muassa Minnan sisaren perheen kanssa Nummelassa.

Viikonlopun sanoivat työn merkeissä mökillä viettävänsä myös Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen ja puolisonsa Raija.

Vappu heilläkin alkaa aatosta maakuntalehden perinteisellä kutsuvierastilaisuudella, jota tällä kertaa vietettiin Verkatehtaalla. Lehdellä itsellään on pitkät perinteet takanaan, ensimmäinen numero ilmestyi 135 vuotta sitten vuonna 1879.

– Vierasjoukossa on hyvä sekoitus yrittäjästä jääkiekkoilijaan. Tuntuu vahvasti siltä, että vieraat viihtyvät, isäntäpari totesi ja lupaili perinteelle jatkoa ensi vuonna. (HäSa)

 

——-

Oikaisu 2.5.2014:

Jari Koskinen on maa- ja metsätalousministeri (kok.) eikä kansanedustaja.
 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic