Kanta-Häme

Vappupiknik säällä kuin säällä

Vappuperinteestä selviää kunnialla, kun pakkaa mukaan oikeat varusteet. Muista ainakin nämä.

Suojapressu

Kuten tiedämme, sää yllättää suomalaiset vapun juhlijat. Useimmiten kesämekon sijaan sopivampi vaate vappupiknikin viettoon olisi pilkkihaalari. Ison suojapressun alle saat sateen tai rännän suojaan paitsi piknikviltin myös koko juhlaväen. Pientä puuhasteluakin porukalle löytyy, jos pressun alla pitää kököttää pitkään. Siitä voi keppien tai sateenvarjojen avulla viritellä pienen teltan.

Istuinalusta

Virtsatietulehdus on ikävä hinta juhlahumusta. Pidä siis takapuoli lämpimänä. Varaa piknikille lämmin istuinalusta tai ota koko porukkaa varten muutama makuualusta mukaan.

Avaaja

Voiko olla kurjempaa kuin juoda viiniä, jonka seassa on korkin muruja! Viinipullonavaajassa on pieni veitsi, jolla voi kätevästi leikata myös patongin. Erilaiset pullotkin sillä saa auki, eikä tarvitse rikkoa hampaita.

Pipo (tai karvalakki)

Kevät yllättää aina. Kun jalat ja pää ovat lämpimänä, koko kroppa kiittää. Muista siis päähine. 

Kynsikkäät

Villaiset kynsikkäät pitävät kädet lämpiminä, mutta eivät häiritse juhlaeväiden nauttimista.

Lapio

Lumituisku voi tehdä tepposet. Lapiolla saa lumet pois piknikpaikalta ja juhlat voivat alkaa. Lumikasoista lapset voivat sitten muovailla lumiukot.

Termospullo

Kuppi kuumaa. Kuka on sanonut, että minttukaakao sopii vain rinnejuomaksi? Yhtä hyvin se sopii vappuun. Lämmittää mukavasti mieltä ja kehoa.

Kuohuviinilasit

Tosipikniknaisen tai -miehen tunnistaa oikeista kuohuviinilaseista. Rahvaanomaiset kertakäyttökipot kuuluvat tupareihin tai talkoisiin.

Eväät

Eväitä pitää olla mukana paljon ja moneen makuun. Vappupiknik voi venyä vaikka iltaan. Nyt ei tarvitse pelätä, että majoneesipohjaiset leiväntäytteet tai salaatinkastikkeet menevät pilalle liian lämpimässä, joten siinä mielessä kevät on oivallista aikaa koko päivän piknikille. Jos pakastimessa on vielä viime kesän marjasatoa, ota niitäkin mukaan piknikille. Näillä keleillä pakastemarjat pysyvät sopivan kohmeisina eivätkä lössähdä.

Saali

Villasaali pitää lämpimänä. Jos aurinko kuitenkin yllättää, saalista saa rakennettua lasten sateenvarjomajoihin lattian tai hienon katon. Saalin sisällä myös termospullojen sisältö pysyy lämpimänä, jos ihmiset eivät sitä lämmittimeksi tarvitse.

Grilli

Kertakäyttögrillissä voi valmistaa pienen määrän herkkuja, mutta siitä on myös käsienlämmittimeksi. Ennen grillin pakkaamista mukaan, ota kuitenkin selvää säännöistä. Avotulen tekeminen on monissa paikoissa kiellettyä.

Sateenvarjo

Iso varjo suojaa sateelta ja tuulelta. Siitä on moneksi muuksikin. Lapset voivat ajankuluksi vaikkapa miekkailla sateenvarjoilla tai rakennella niiden suojiin pieniä majoja.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic