fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Varaudu lumitöihin ja huonoon ajokeliin: Tiistain vastaisena yönä voi Hämeessäkin tulla lunta yli 20 senttiä – Lähetä meille lumikuvasi

Lunta riitti aurattavaksi Hämeenlinnan seudulla jo maanantain aikana. Kuva: RIKU HASARI
Lunta riitti aurattavaksi Hämeenlinnan seudulla jo maanantain aikana. Kuva: Riku Hasari

Ilmatieteen laitoksen tiistain vastaiseksi yöksi Suomeen ennustama runsas lumisaderintama saattaa yltää myös Kanta-Hämeeseen. Hämeenlinnassa lunta sateli rauhakseltaan maanantai-iltapäivän aikana, mutta varsinainen lumisaderintama voi saapua vasta myöhään illalla tai yöllä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Hämeen maakuntien eteläosissa voidaan yltää lumisaderintaman edetessä noin 20 sentin kokonaislumikertymiin.

Etelä-Suomessa on odotettavissa huomattavia lumikertymiä, etelässä ja lounaassa sataa runsaasti lunta tiistain vastaisesta yöstä keskiviikkoiltapäivään asti. Lunta kertyy maan eteläosaan sekä Satakuntaan noin 30–40 senttiä, paikoin enemmänkin Ilmatieteen laitos kertoo.

 

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi laajalti etelä- ja lounaisosissa maata.

– Lumi sataa voimakkaan tuulen kera, ja keliolosuhteita vaikeuttaa kinostuvan lumen lisäksi sakean lumisateen ja pöllyävän lumen heikentämä näkyvyys, sanoo meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi koitua sähkökatkoja.

 

Jäikö autosi jumiin lumikinokseen, taipuiko pihapuu taakan alla? Lähetä meille lumikuvasi toimitus@hameensanomat.fi tai Whatsapp-viestillä saatetekstin kanssa 040 4577 980. Lukijoiden kuvia saatetaan käyttää uutisoinnissa.

 

Uutinen päivittyy.

Asiasanat

Menot