Kanta-Häme

Varhaiskasvatus ja oppilaitokset saavat korona-avustusta noin 84 miljoonaa – Hämeenlinnan osuus potista noin miljoona

Valtionavustusta myönnetään esimerkiksi kehitykseen, oppimiseen ja hyvinvointiin.
Ensi syksynä varhaiskasvatusta ja perusopetusta tuetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Kuva: Arttu Laitala
Ensi syksynä varhaiskasvatusta ja perusopetusta tuetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Kuva: Arttu Laitala

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää noin 84 miljoonan euron avustuksen varhaiskasvatukselle sekä esi- ja perusopetukselle.

Avustuksen on tarkoitus tasoittaa poikkeusolojen vaikutuksia ensi syksynä alkavana lukuvuotena.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteen mukaan valtionavustus tukee lasten ja oppilaiden kehitystä, oppimista ja hyvinvointia. Summalla kehitetään myös varhaiskasvatuksen digitoimintakulttuuria.

84 miljoonan tukipotista noin 14 miljoonaa on suunnattu varhaiskasvatukselle, ja loput noin 70 miljoonaa esi- ja perusopetukselle.

Hämeenlinnan kaupunki saa valtionavustuksesta hieman yli miljoona euroa, josta 900 000 euroa on suunnattu esi- ja perusopetukselle, ja loput noin 180 000 euroa varhaiskasvatukselle.

Heikommassa asemassa olevia halutaan tukea

Avustuksella parannetaan edellytyksiä tukea heikommassa asemassa olevia lapsia.

Esimerkiksi vieraskielisiä, maahanmuuttotaustaisia ja erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevia lapsia tuetaan oppimisessa ja kehityksessä.

Lisäksi poikkeusolojen aikana perusopetuksen kesken jättäneitä pyritään myös tukemaan.

– Koronakevään myötä lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointierot ovat kasvaneet. Nyt tehtävillä panostuksilla haluamme varmistaa, ettei kulunut kevät pääse jättämään pysyviä jälkiä lasten ja nuorten osaamiseen ja hyvinvointiin, kertoo opetusministeri Li Andersson opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.HäSa

Päivän lehti

13.8.2020