fbpx
Kanta-Häme

Värikkäällä terassilla kelpaa rentoutua

Tarja Niemenlehto ehdotti Keinutuvan dementiaosastolla asuvalle äidilleen Hilkka Niemenlehdolle, että he menisivät terassille keinuun istumaan.

Kauhukseen Niemenlehdot huomasivat, ettei parvekkeella ollut keinua. Osa Keinutuvan kalusteista lähti vuodenvaihteessa, kun osasto siirtyi Attendolta kaupungille.

Touhukas arkkitehti ei kuitenkaan jäänyt asiaa surkuttelemaan, vaan hän päätti hankkia sponsoreiden avulla Keinutuvalle uuden keinun.

– Nälkä kasvoi syödessä, Niemenlehto nauraa.

Mukaan lähti monta paikallista yritystä ja muutama muu lahjoittaja, ja nyt Keinutupa on täynnä iloisen värisiä tyynyjä, huopia, verhoja ja tauluja. Uudet keinut saivat viereensä myös pihatuoleja ja pöytiä.

Marimekkoon pukeutuneen Niemenlehdon oma suunnittelumaku näkyy myös Keinutuvassa, paikka on täynnä Unikko-kuosia.

Onnen itkua

Tarja Niemenlehdon mukaan paikalliset yrittäjät lähtivät positiivisella pyyteettömällä asenteella mukaan toimintaan. Niemenlehto toivoo, että samanlaisia hankkeita toteutettaisiin myös muissa hoitokodeissa.

Noin 1500 eurolla koko Keinutupa on saanut uuden iloisen ilmeen.

– Ei pidä ajatella, että elämä loppuu, kun tulee vanhainkotiin. Olen varma, että myös vanhuksilla on säilynyt kauneudentaju, Tarja Niemenlehto sanoo.

Mukavat tilat vaikuttavat myös työntekijöiden virkeyteen ja motivaation.

Myös henkilökunta on ottanut ilolla vastaan paikan uuden ilmeen. Etenkin Marika Savolainen on ollut muutoksesta todella onnessaan.

– Kun kuulin Tarjan ideasta, purskahdin itkuun, sairaanhoitaja Savolainen sanoo.

Viihtyisällä parvekkeella muistisairaat voivat itsenäisesti haukata raitista ilmaa, muuhun ulkoiluun he tarvitsevat hoitajan mukaan. Tarja Niemenlehdon äiti ottaa usein pienet päivätorkut parvekkeella. (HäSa)

Menot