fbpx
Kanta-Häme

Varo sinappihuijausta - jos olet myymässä autoasi

Expressen-lehti kertoo tapauksesta, jossa käytetyn auton myyjää yritettiin huiputtaa sinapin avulla. Ruotsalaismies Håkan Larsson oli myymässä netissä vuosimallia 2008 olevaa Skoda Fabiaa. Hän pyysi siitä 34 000 kruunua.

Kolmen viikon jälkeen ilmaantui ostajaehdokas, joka tarjosi autosta 23 000 kruunua. Mies tuli veljensä kanssa koeajamaan Fabian. Koeajo kesti kymmenisen minuuttia ja sinä aikana veli kysyi myyjältä, että oliko kannen tiiviste vaihdettu. Veli oli kertonut, että tämä oli yleinen ongelma kyseisellä automerkillä.

Kun ostajaehdokas oli palannut koeajolenkiltä, hän avasi konepellin ja otti esille öljytikun. Expressen kertoo, että öljytikku aivan keltainen. Myös täyttöaukon korkissa oli keltaista ainetta.

Jutun mukaan auton myyjä järkyttyi, mutta ostajaehdokas ja hänen veljensä suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti. He olivat edelleen valmiit ostamaan auton, mutta selvästi pyyntihintaa halvemmalla. 

Myyjä ei kuitenkaan suostunut myymään autonsa, vaikka ostajapari yritti varten verran ylipuhua myyjää. Myyjän tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että keltainen aine oli sinappia, ei öljyä.

Menot