Kanta-Häme Riihimäki

Vartijoita ja poliiseja uhannut myymälävaras vangittiin

Kuva: Silja Viitala

Aggressiivisesti käyttäytynyt myymälävaras taisteli niin vartijoita kuin poliisejakin vastaan perjantaina kauppakeskuksessa Riihimäellä. Kaksi yötä poliisiasemallakaan ei rauhoittanut miestä, vaan Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hänet sunnuntaina laittomaan uhkaukseen epäiltynä.

Hämeen poliisin mukaan 35-vuotias mies oli anastanut perjantaina Riihimäen Prismasta noin 250 euron arvosta tavaroita. Vartijat ottivat miehen kiinni kaupan pihalta ja olivat saattamassa tätä takaisin kauppaan, kun mies ryhtyi tekemään voimakasta vastarintaa. Vartijat kaatoivat miehen kauppakeskuksen käytävälle. Miehen aloillaan pitämiseen tarvittiin kolmea vartijaa, kunnes poliisit tulivat paikalle.

Mies harasi myös poliisia vastaan niin kauppakeskuksessa kuin myöhemmin poliisilaitoksellakin, jossa mies kävi käsiksi poliisiin. Mies myös uhkasi tappavansa niin vartijat kuin poliisitkin.

Kaksi yötä poliisiasemalla ei rauhoittanut miestä ja kuulustelujen yhteydessä hän uhkasi edelleen tulevalla väkivallalla poliiseja ja vartijoita.

Miehellä tilillä on vuoden 2018 aikana lukuisia muitakin rikoksia ja hänen latelemien tappo – ja puukotusuhkausten vuoksi poliisi esitti häntä vangittavaksi. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hänet laittomaan uhkaukseen epäiltynä. HäSa