Kanta-Häme

Varusmiehet ja töitä tarjoavat yritykset kohtasivat Panssariprikaatin rekrytointitapahtumassa

Kotiutuvien varusmiesten rekrytointitapahtuma tuotti toivottua tulosta järjestäjille, kun 25 yritystä esitteli tiistaina työmahdollisuuksia Panssariprikaatin Sotilaskoti 1:ssä.

Tilaisuus ei ollut sinänsä poikkeuksellinen, sillä Panssariprikaati on järjestänyt aiemmin kahdesti vuodessa opintomessut. Niissä oppilaitokset tarjoavat opintomahdollisuuksiaan varusmiehille.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun yritykset tulevat mukaan tarjoamaan suoraan työpaikkoja ja -mahdollisuuksia, Panssariprikaatin everstiluutnantti Tommi Marttinen kertoo.

Kotiutuvat varusmiehet olivat pääosin Kanta-Hämeestä ja Pirkanmaalta.

Parolan Panssariprikaatille tulee noin 1300 varusmiestä ja -naista vuodessa Tampereen, Lahden, Hämeenlinnan ja Forssan seuduilta.

Panssariprikaatilla ja kauppakamarilla uskotaan, että varusmiespalvelus valmistaa moniin eri työelämän vaateisiin.

– Kuljetusyrittäjät ovat taatusti kiinnostuneita rekrytoimaan kuljettajakoulutuksen käyneitä henkilöitä, Marttinen sanoo.

Hän uskoo, että muiden muassa myös keittäjille, kokeille ja erilaisille kausityöntekijöille on jonkin verran tarvetta.

– Tapahtumajärjestäjät tai matkailupuolen työnantajat voivat esimerkiksi olla kausityöntekijöistä kiinnostuneita, Marttinen kertoo.

Ajatus rekrytointitapahtumasta käynnistyi, kun kauppakamari ja Panssariprikaati pohtivat vuodenvaihteessa, miten he voisivat kehittää yhteistyötään.

Kun esille nousi idea rekrytointitapahtumasta, kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma ja toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen innostuivat siitä välittömästi.

Eerikäisen mukaan Suomessa on meneillään sellainen vaihe, että oppilaitosten ja yritysten pitäisi toimia aktiivisesti.

– Monet eivät ymmärrä sitä, että osaajat valuvat muualle. Jos saamme innostettua heidät jäämään Kanta-Hämeeseen, niin siihen kannattaa sijoittaa, Eerikäinen sanoo.

Tarkoitus on tutkia, kuinka paljon rekrytointitapahtuma tuottaa konkreettista hyötyä. Se tapahtuu sekä yrityksiltä että varusmiehiltä kerätyn palautteen avulla.

Tavoitteena on, että jatkossa rekrytointimessut olisivat kaksi kertaa vuodessa siten, että oppilaitokset ja työnantajat olisivat samana päivänä mukana.

Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula ei usko, että tapahtumalla voi olla ainakaan negatiivisia vaikutuksia.

– Kenties tämä voisi levitä myös Suomen muihin prikaateihin, Nisula sanoo.

Varusmiestoimikunnan työ-, opinto- ja sosiaaliasiamies Joona Karvonen on samoilla linjoilla. Positiiviset kokemukset siirtyvät vanhemmilta sisaruksilta nuoremmille.

– Pikkuveljet kyselevät aina näistä kokemuksista isommilta, Karvonen toteaa. HäSa

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic