Kanta-Häme

Varusmiessoittokunnassa on haku päällä

Parolannummella toimiva puolustusvoimien varusmiessoittokunta etsii uusia soittajia riveihinsä. 

Varusmiessoittokunta on erikoisjoukko, joka edustaa Suomea sekä puolustusvoimia vuosittain ulkomailla eri sotilasmusiikkitapahtumissa. Soittokunta järjestää myös isoja eri teemoilla höystettyjä kiertueita vuosittain. 

Haku vuoden 2018 saapumiserään on nyt käynnissä. Hakuaika päättyy 31.12. Valintakokeet järjestetään Parolannummella Panssariprikaatissa huhtikuussa vuonna 2017.

Varusmiessoittokuntaan hakevilla käytännön soittotaito ratkaisee. 

Hakijoilta odotetaan myös hyvää käytöstä ja asennetta palvelusta kohtaan. Varusmiessoittokuntaan voivat hakea kaikki asevelvolliset Suomen kansalaiset.

Varusmiessoittokuntaan voivat hakea puhallinsoittajat, lyömäsoittajat, jousisoittajat, kosketinsoittajat ja haitarinsoittajat, kitaristit ja basistit, laulajat, esiintyvät taiteilijat sekä muut musiikkia harrastavat (jonglöörit, kapellimestarit), media- ja viestintäalan osaajat (valo- ja videokuvaajat, toimittajat, graafikot) sekä ääni- ja valoteknikot.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on puolustusvoimien toinen edustussoittokunta. Se muodostetaan joka vuosi oman ikäluokkansa noin sadasta kyvykkäimmästä muusikosta, jotka suorittavat varusmiespalvelustaan. 

Varusmiessoittokunnan konserttikalenterissa on vuosittain toistasataa tapahtumaa kansainvälisistä tattoo-tapahtumista perinteisiin ohimarsseihin sekä Miljazz-kiertueista valtaviin itse tuotettuihin konserttikiertueisiin. Varusmiessoittokunta on perustettu Haminassa vuonna 1990. 

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta aloitti vuoden 2015 alusta uudessa joukko-osastossa Hattulan Panssariprikaatissa, kun aiemmin soittokunnan kotipaikkana toiminut Hämeen rykmentti lakkautettiin puolustusvoimauudistuksen seurauksena. 

Nyt soittokunnalla on paremmat edellytykset toiminnalle kuin koskaan aiemmin.

Varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Timo Kotilainen, ja kapellimestarina työskentelee musiikkikapteeni Tero Haikala. Apulaiskapellimestareina Varusmiessoittokuntaa kouluttavat kapteeni Henry Perälä sekä yliluutnantti Tommi Suutarinen. 

Varusmiessoittokunnassa palvelee puhallin-, jousi- ja lyömäsoittajia sekä kevyen musiikin bändisoittajia. 

Varusmiessoittokunnassa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen voi suorittaa myös media- ja tiedotusalan ammattilainen tai harrastelija sekä ääni- ja valoteknikko.

Lisätietoja
kersantti Jere Paldanius p. 0299 570278) tai yliluutnantti Tommi Suutarinen 0299 442615
 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic