Kanta-Häme

Värväysilta houkutteli ehdokkaaksi

Kunnallispolitiikan värikäs ja riitaisa syksy näkyy Hausjärvellä, jossa puolueiden on ollut entistä vaikeampaa saada kuntavaaliehdokkaita.

Kunta päätyi järjestämään ensimmäisen kerran kautta aikojen erityisen värväysillan, johon kutsuttiin yhteisten asioiden hoitamisesta kiinnostuneita.

Keskiviikkoiltana valtuustosalissa pyöri 30–40 kuntalaista, joista kuitenkin lähes kaikilla oli jo luottamusmiestaustaa. Puolueiden edustajat olivat runsaslukuisina koolla esittelemässä toimintaansa ja värväämässä ehdokkaita.

Vain muutama asukas saapui ensi kerran kuulemaan, voisiko lähteä uutena mukaan ja mitä luottamusmiesten tehtäviin kuuluu.

Tällä hetkellä kokoomuksella näyttää olleen kaikkein vaikeinta täyttää ehdokaslistaansa. Vaalipäällikkö Marko Ruottu sanoo varmoja nimiä olevan koossa seitsemän tavoitelluista 16:sta. Nykyvaltuutetut eivät vielä ole varmistaneet mukaan lähtöään.

Demareiden tilanne on parempi, sillä ehdokkaita on jo 13 tavoitelluista 15:stä. Kari Masalin toteaa, että vielä odotetaan Ryttylän työväenyhdistykseltä ehdokkaita, jolloin kokonaismäärän toivotaan nousevan 20:een.

Demareiden ryhmästä irrottautuneen Ryhmä Ryttylän nokkamies Erkki Pokkinen kertoo, ettei ryhmää enää vaalien jälkeen ole. Pokkinen itse harkitsee asettuvansa sitoutumattomana vasemmistoliiton ehdokkaaksi. Myös Markku Pyrä irrottautuu demareista ja siirtyy keskustan riveihin.

Keskustalla on Timo Jussilan mukaan koossa 18 nimeä tavoitelluista 25–30 ehdokkaasta. Uusia joukossa on puolet ja uudeksi ääniharavaksi veikataan kiinteistökuningatar Kaisa Liskiä.

Vasemmistoliitolla on listallaan Soile Roivaksen mukaan jo viisi ehdokasta, joista osa on mukana sitoutumattomana. Anne Hyvönen kertoo, että vihreillä on koossa kolme ehdokasta.

Timo Ratilaisen mukaan perussuomalaiset ovat jo tavoitteessaan eli seitsemän ehdokkaan nimilistassa.

Kristillisten Harri Helenius on tyytyväinen viiteen ehdokkaakseen, joskin tavoitteena on lähteä vaaleihin kymmenellä ehdokkaalla.

Sanna Pesula

Oitti

” Lähden mukaan keskustan ehdokkaana. Haluan päästä vaikuttamaan paikallisiin asioihin.

Palveluita pitää sekä turvata että parantaa. Tosin nyt sote tulee siirtämään osan maakunnan tehtäväksi.

Erityisesti Oitin keskustassa riittäisi kehitettävää. Elinkeinoelämä on hiipunut ja taajama autioitunut.

Vasta vajaan kolme vuotta täällä asuneena näen, että kunnan viestinnässä ja tiedottamisessa on todella parantamisen varaa.”

Esa Kujanpää

Hikiä

”Oman kunnan asiat kiinnostavat ja kun Kari Masalin pyysi, lähdin demarien ehdokkaaksi.

Tärkeintä minulle ovat nuoret. Itsellänikin on 12-vuotias poika. Nuoria pitää voida kannustaa työntekoon ja myös tarjota heille töitä!

Nuorten harrastusmahdollisuuksia pitäisi saada parannettua, ettei aina tarvitse lähteä Riihimäelle.

Hausjärvi pystyy houkuttelemaan lapsiperheitä hyvillä palveluilla ja kulkuyhteyksillä. Minä en lähtisi muualle.”

Sari Kallio

Karhi

”Kävelin tähän tutustumaan Hausjärven vihreisiin ja taidan lähteä ehdokkaaksi heidän riveissään. Olen aina ollut asioista kiinnostunut, mutta nyt vasta minulla on aikaa lähteä itse mukaan kuntapolitiikkaan.

Itselleni tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, kulttuuri, liikunta ja yrittäjänä myös yrittäjyys.

Tavoitteet asetan vasta, kun tutustun tarkemmin Hausjärven kuntapolitiikkaan, mutta perheiden asiat, palvelut ja ehkä erityisesti tonttikaupan elvyttäminen tuntuvat tärkeiltä.”

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic