Kanta-Häme

Hämeen Vasemmistoliiton eduskuntavaalien ehdokaslistan julkaisu aiheutti jo yhden protestieron

Hämeen piirin eduskuntavaaliehdokkaiden listalla enemmistö naisia. Ehdokaslista on ehti jo johtaa hattulalaisen Kimmo Kaution protestieroon puolueesta.

Hämeen Vasemmistoliiton piirihallitus on nimennyt liki täyden listan ehdokkaita vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Hämeen Vasemmistoliiton puheenjohtajan Elisa Lientolan mukaan tavoitteena on peräti kannatuksen tuplaaminen edellisistä eduskuntavaaleista.

– Vasemmisto on gallupnousija, meillä on valovoimainen puheenjohtaja, selkeät poliittiset tavoitteet ja nyt hyvä lista, jolla Hämeestä tavoitella reilusti korkeampaa kannatusta.

Listalta puuttuu vielä kaksi nimeä, jotka ovat kyllä jo tiedossa, mutta ne julkaistaan ehdokkaiden pyynnöstä myöhemmin. Lista on hyväksytettävä vielä puolueen piirin syyskokouksessa lokakuun puolessavälissä.

Nyt julkaistuista ehdokkaista seitsemän on Kanta-Hämeestä ja viisi Päijät-Hämeestä. Molemmilta alueita tulee vielä yksi ehdokas.

Nuorin ehdokkaista on 26-vuotias hämeenlinnalainen Vilja Lumme ja vanhin lahtelainen Juha Ulmanen, 59.

Kantahämäläiset ehdokkaat ovat: Tarja Kirkkola-Helenius Jokioisista, Arja Mäkelä Forssasta, Vilja Lumme Hämeenlinnasta, Hanna Rokkanen Hämeenlinnasta, Irma Taavela Hämeenlinnasta, Hanna Jokinen Hattulasta ja Aino-Kaisa Pekonen Riihimäeltä.

Päijät-Hämeestä ehdokkaina ovat: Mari Tommiska Kärkölästä, Väinö Weckström Orimattilasta, Elisa Lientola Lahdesta, Juha Ulmanen Lahdesta ja Tiina Aalto-Toivola Heinolasta.

Puheenjohtaja Elisa Lientolan mukaan lista on kasattu katsomalla kokonaisuutta.

– Ehdokkaita ei voi asettaa kuin neljätoista, joten on selvää, että joku pettyy. Tässä on piirin johto pohtinut päänsä puhki ja jokainen esitys on perusteltu juurta jaksain, hän jatkaa.

Hattulalainen Kimmo Kautio ehti jo maanantaina tehdä oman ratkaisunsa. Hän ilmoitti Hämeen vasemmistoliiton toiminnanjohtajalle ja piirihallitukselle eroavansa puolueesta vastalauseena ehdokasasettelulle. Tuohtumuksen taustalla on muun muassa se, että Lahden kunnallisjärjestön jäsenkokouksen äänestyksessä eniten ääniä saanut Seppo Korhonen on jätetty listan ulkopuolelle.

Kautio ilmoittaa jatkavansa toistaiseksi Hattulan kunnallisissa luottamustehtävissään sitoutumattomana. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020