Kanta-Häme

Vasemmistoliitto vaatii rahaa sairaaloiden korjauksiin

Hämeen Vasemmistoliitto vaatii, että tuleva Sipilän hallitus käynnistää peruskorjauskunnossa olevan sairaalaverkoston korjausinvestoinnit. Rahallisesti kyseessä on arvioitu olevan valtakunnallisesti 3 miljardin euron satsaus, josta Hämeen Vasemmistoliiton mukaan Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen keskussairaaloiden välttämätön ja kiireellinen osuus on 300–400 miljoonaa.

Viikonloppuna järjestetyn piirikokouksen arvion mukaan investoimalla ja ajanmukaistamalla keskussairaalat saataisiin työllisyyteen ja talouteen piristystä. Lisäksi sairaaloiden palvelutaso ja tehokkuus paranisivat. Investointimenot tulisivat maksetuiksi pitkällä aikavälillä käyttömenosäästöillä.

Vasemmistoliiton piirikokous katsoo, että sote-uudisksen tavoitteet kustannusten säästämisen ja palvelujen parantamisen osalta jäävät toteutumatta, jos investointiohjelmaa ei toteuteta eikä rahoitusjärjestelmää uudisteta yksikanavaiseksi.

Rahoitusjärjestelmän uudistamisen yhteydessä on vasemmistoliiton mielestä poistettava terveyskeskusmaksujen periminen, sillä maksut syrjivät niitä, jotka eivät ole maksuttoman työterveyshuollon piirissä.

Hämeen vasemmistoliitto vaatii myös, että hoivapalvelut tuotetaan edelleen ensisijaisesti kunnallisina palveluina.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic