Kanta-Häme

Vastaanottokeskuksessa paloi Lammilla

Mainiemen vastaanottokeskuksessa Lammilla syttynyt tulipalo on sammutettu. Alkupalo saatiin sammutettua ennen puoli viittä iltapäivällä torstaina. Henkilökunta evakuoi koko päärakennuksen el noin sata henkeä vastaanottokeskuksen pihalle. 

Kaksi henkilöä on lievästi altistunut savulle. Yhden henkilön viemistä sairaalaan harkittiin, mutta lopulta tarvetta ei ollut. Muita henkilövahinkoja ei ole sattunut, kertoo päivystävä palomestari Antti Virtanen. 

SPR:n Hämeen piirinn mukaan evakuoidut henkilöt pääsevät palaamaan majoitustiloihinsa, eikä ketään tarvitse siirtää muualle.

Palopaikalla oli onnettomuuden aikaan kymmenen pelastustoimen ja kaksi ensihoidon yksikköä. Hälytys tuli pelastuslaitokselle alunperin automaattisen palohälyttimen kautta puoli neljän aikaan.

Virtasen mukaan vastaanottokeskuksen vahingoittumattoman osan voi ottaa käyttöön jo muutamien tuntien kuluessa. Osassa rakennuksesta kärsi savuvahinkoja.

Palo syttyi vastaanottokeskuksen päärakennuksen kellaritilojen saunassa. Siellä oli kuivateltu patjoja, jotka syttyivät palamaan. 

Vastaanottokeskuksen johtaja Minna Jussila kertoo, että sauna ei käytetty kylpemiseen, vaan se palveli varastotilana. Keskuksen asukkailla ei ole pääsyä tiloihin, ainoastaan henkilökunnalla..HÄSA

 

Päivän lehti

14.8.2020