Kanta-Häme

Vastaavalle mestarille sakkoja työmaan turvallisuuspuutteista

Hämeenlinnalaisen rakennusalan yrityksen toimitusjohtaja on saanut sakkotuomion rivitalotyömaalla paljastuneista turvallisuuspuutteista.

Puutteet työmaan suunnittelussa ja toteutuksessa paljastuivat työsuojelutarkastuksessa. Tarkastaja havaitsi, että viikoittaiset kunnossapitotarkastukset oli laiminlyöty, talon katolla tehtiin asennuksia ilman putoamissuojausta eikä työmaalla käytetty kypärää tai heijastavaa varoitusvaatetusta.

Tarkastaja oli useilla käynneillään antanut toimintaohjeita, mutta nyt tuomittu toimitusjohtaja ei ryhtynyt toimiin puutteiden korjaamiseksi.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi keskiviikkona antamassaan ratkaisussa, että vastaavan mestarin menettely täyttää työturvallisuusrikoksen tunnusmerkistön.

Oikeuden mukaan kyse ei ollut yksittäisestä tai vähäisestä rikkomuksesta. Työturvallisuusrikos ei edellytä työtapaturman sattumista tai vaaratilannetta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi työmaan vastaavan mestarina toimineen toimitusjohtajan 20 päiväsakon sakkorangaistukseen. Syyttäjän vaatima yhteisösakko jätettiin tuomitsematta kohtuusperusteella. HäSa

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic