fbpx
Kanta-Häme

Vastakorjatussa Linnankasarmin osassa sisäilmaongelmia

Vain kolme vuotta sitten täysin peruskorjattu Linnankasarmin osa on jälleen remontissa. Syynä ovat kosteusvauriot, joita on todettu yhteensä kahdeksassa valtion palvelukeskus Palkeiden käyttämässä tuvassa.

Kosteusremontin alta on muuttanut noin 50–60 talous- ja henkilöstöhallinnon työntekijää. Osa on väistänyt muualle Linnankasarmin sisällä ja osa Suomenkasarmille, jossa Palkeet myös toimii.

Rakennukset omistaa Senaattikiinteistöt, joka on vuokrannut osan rakennuksista palvelukeskukselle.

Kuivatus käynnissä

Palkeiden johtaja Timo Kallio vahvistaa, että toimistotiloina toimivista vanhoista tuvista on löytynyt kosteutta.

– Tutkimukset tehtiin tämän syksyn aikana ja korjaustöihin ryhdyttiin heti kun saimme tulokset. Nyt siellä on remontti meneillään, tiloja kuivatetaan ja korjataan, Kallio kertoo.

Linnankasarmin uusissa tiloissa vietettiin avajaisia syyskuussa 2010. Johtuvatko nyt paljastuneet kosteusongelmat edellisestä remontista?

– Näin voisi helposti ajatella, koska kyseessä on vasta remontoitu ja käyttöön otettu talo. Mutta tutkimukset ja selvittelyt ovat vielä kesken, Kallio sanoo.

Maalin kupruilu paljasti

Sisäilmaongelmia alettiin epäillä, kun osa henkilöstöstä alkoi oireilla kasarmilla.

– Lisäksi muutamassa kohtaa seinää oli maali lähtenyt kupruilemaan. Näistä kahdesta syystä aloimme tutkia asiaa, Kallio sanoo.

Hänen mukaansa tulevan talven aikana rakennuksessa tehdään vielä erilliset sisäilmatutkimukset.

– Marraskuun alussa meillä on henkilöstöinfotilaisuus, johon tulee sisäilmatutkijoiden lisäksi paikalle myös Senaattikiinteistöjen, urakoitsijoiden ja työterveyshuollon edustajia. Pidämme siis henkilöstön hyvin ajan tasalla, Kallio kertoo.

Kuinka kauan remontissa vielä menee?

– Kukaan asiantuntija ei pysty sanomaan, kuinka kauan kuivatus kestää, mutta tämän hetken tietojen mukaan tammikuulla pitäisi olla valmista, ellei sitten löydy vielä jotain muuta korjattavaa, Kallio sanoo.

Remontin kanssa ei kannata turhaan kiirehtiä.

– Meille tärkeintä on saada käyttöömme toimivat, terveelliset ja hyvät työtilat, joissa ihmiset pystyvät kunnolla työskentelemään. (HäSa)

Menot