fbpx
Kanta-Häme

Vedenpullottamon suunnitelmalle jatkoaikaa

Mäkelän teollisuusalueelle suunniteltua isoa vedenpullottamoa ei ole vielä kuopattu, mutta hanke ei ole myöskään edennyt toivotusti.

– Meidän piti tässä syksyn aikana lopettaa sopimukset, kun rahoittajan päässä tuli ongelmia. Mutta nyt on menossa uusi kierros, ja meiltä pyydettiin jatkoaikaa, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus teki moskovalaisen liikemiehen omistaman H2O4U Finlandin vedenpullottamoa varten Pikku-Parolantiellä sijaitsevasta kahdesta tontista varauspäätöksen kesällä 2014. HS-Vedellä on pullottamoa varten kapasiteettivaraus Hakion pohjavedenottamosta.

Kaupunki ei ole allekirjoittanut tonteista vuokrasopimuksia eikä vesiyhtiöllä ole pulaa vedestä.

Isosuo sanoo olevansa edelleen varovaisen toiveikas.

– Kun meillä ei ole kilpailevaakaan hanketta, niin odotellaan vuoden loppuun. Meidän kannalta tämä on pelkästään mahdollisuus.

Linnan Kehityksen sijoittumispalvelujen johtajan Ari Räsäsen mukaan pullottamon rakentamisesta on tällä hetkellä kiinnostunut pari ulkomaista tahoa, joista hän ei voi tässä vaiheessa kertoa tarkemmin.

Ennen Hämeenlinnaa H2O4U Finland suunnitteli vedenpullottamoa Hämeenkoskelle, mutta perui sen vuoden 2014 alussa kaavavalituksen takia.

Toteutuessaan vedenpullottamo voisi työllistää kymmeniä työntekijöitä. HÄSA

Menot