Kanta-Häme

Veikkauksen hallintoneuvoston Heinonen: Mainonnan oltava jopa vaadittua vastuullisempaa

Timo Heinonen. Arkistokuva: RIku Hasari

Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) pitää valitettavana Veikkauksen radiomainonnassa ja aiemmassa Kenon mainonnassa tapahtuneita virheitä.

Heinosen mukaan Veikkaus reagoi kuitenkin palautteeseen nopeasti ja mainoskampanja vedettiin pois.

– Olen pyytänyt hallintoneuvostolle Veikkaukselta perusteellisen selvityksen siitä, miten ja miksi näin pääsi tapahtumaan ja miten vastaavat tapahtumat voidaan jatkossa jo ennalta estää. Omavalvonnan tulee olla aukotonta niin lain kuin hyvän maunkin osalta, toteaa Heinonen tiedotteessa

– Tällaiset tapaukset vesittävät pahasti sitä hyvää työtä, mitä vastuullisen pelaamisen eteen on uuden yhtiön aikana tehty. Yhtiön johto onkin jo nyt reagoinut tapahtuneeseen ja kertonut ensimmäisistä toimenpiteistä, Heinonen jatkaa.

Lisää aiheesta: Veikkaus laittaa osan mainonnastaan tauolle – Toimitusjohtaja: “Olemme tehneet virheitä”

 

Heinonen muistuttaa, että Veikkauksen asemaa pitää tarkastella kokonaisuutena.

Omalla peliyhtiöllä on tärkeä rooli monen toiminnon rahoittamisessa liikunnasta ja urheilusta kulttuuriin ja sosiaali- ja terveyspuolen toimijoihin.

Pelaaminen on siirtynyt myös merkittävästi nettiin ja peliongelmia ratkottaessa tulee tarkastella myös kansainvälisiä toimijoita oman peliyhtiön rinnalla.

– On tärkeää tehdä toimenpiteitä niin, että peliongelmiin voidaan puuttua nopeasti ja tehokkaasti jo ensimmäisten oireiden ilmaantuessa. Veikkauksen pitää olla vastuullisessa pelaamisessa suunnannäyttäjä myös tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa niin itse pelejä ja pelaamista, kuin myös yhtiön mainontaa ja kaikkea toimintaa.

 

Heinosen mukaan Veikkauksen tulisi noudattaa lakia liiankin tarkasti kuin rajoja koetellen.

– Harmaalle alueelle ei pidä mennä mainonnassa eikä muussakaan toiminnassa. Radiomainoksen tai aiemman Keno-mainoksen kaltaisia virheitä ei saa jatkossa tapahtua ja tämä pitää varmistaa yhtiön omalla ennakkovalvonnalla nykyistä paremmin.

Päivän lehti

19.1.2020