Kanta-Häme

Veikkausrahoilla keinonurmikenttä Forssaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Forssan seudun urheilukehitys ry:lle 110 000 euroa keinonurmikentän rakentamiseen. Kanta-Hämeessä viekkausvoittovaroja jaettiin kahdeksalle kohteelle.

Riihimäen kaupunki sai 75 000 euroa keskusurheilupuiston teknonurmikentän rakentamiseen, 24 000 euroa skeittiparkin rakentamiseen, 20 000 euroa uimahallin lämmön talteenoton tehostamisen ja automaatiojärjestelmän päivittämiseen ja 5 000 euroa Vahteriston ulkoilualueen kehittämiseen.

Avi myönsi Tammelan kunnalle 26 000 euroa liikuntakeskuksen palloilukentän peruskorjaukseen, Humppilan kunnan leikki- ja liikuntakentille 8 000 euroa ja Jokioisten kunnan frisbee-golf-radalle 6 000 euroa.

Yhteensä avi jakoi veikkausvoittovaroista Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Kaakkois-Suomen maankuntien alueelle 4,15 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Avustusta haettiin 70 hankkeelle ja sitä myönnettiin 54:lle.

Liikuntapaikka-avustusten jaossa on viime vuosina korostettu erityisesti ns. lähiliikuntapaikkojen merkitystä. Ne sijoittuvat usein koulujen pihoihin. Uudisrakentamisen rinnalla on painottunut olemassa olevien liikuntapaikkojen kunnossapitäminen ja nykyaikaistaminen. (HäSa)