Kanta-Häme

Vekan kaava taas kerran hallituksessa

Tampereentien varressa sijaitsevan Vekan alueen kaava käsiteltiin maanantaina uudelleen kaupunginhallituksessa.

Kaavaesitys on edennyt byrokratiassa takkuisesti, sillä kaupunginhallituksen jäsen Kari Ilkkala (ps.) on tehnyt oikaisuvaatimuksen siihen liittyvästä maankäyttösopimuksesta.

Kaupunginvaltuusto jätti kaava-asian pöydälle. Sittemmin on huomattu, että sen käsittelyssä ehkä tapahtui muotovirhe.

Kaupunginhallitus otti asian uudelleen käsittelyynsä.

Tapio Vekka (kok.) ja oikaisupyynnön tehnyt Ilkkala ovat jäävejä, samoin kokoukseen osallistuva kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio (kok.).

Hän jääväsi itsensä, koska Vekka on toiminut hänen vaalipäällikkönään eduskuntavaaleissa. Alueen omistaa kaksi kiinteistöosakeyhtiötä, joissa Tapio Vekka on osakkaana.

Korvaus joka tapauksessa

Koska maankäyttösopimusta koskeva päätös ei ole lainvoimainen, alueen maanomistajat ovat sitoutuneet maksamaan kaupungille kehittämiskorvauksen, vaikka maankäyttösopimusta koskeva päätös kumottaisiinkin.

Muuten kaava-asia ei etenisi päätöksenteossa.

Nyt kaupunginhallitus esittää valtuustolle äänin 7–2 Vekan alueen kaavaesityksen hyväksymistä. Lulu Riikonen (ps.) esitti asian palauttamista ja Ritva Oinonen (vas.) kannatti sitä. Äänin 7–2 käsittelyä kuitenkin jatkettiin.

Reilun hehtaarin kokoiselle alueelle on kaavailtu muutamia kerrostaloja ja pienkerrostaloja. Alueen kulmassa sijaitsevista puutaloista toinen suojellaan. Linja-autovarikko ja huoltoasema poistuvat alueelta, jos kaava hyväksytään ja toteutetaan. (HäSa)