fbpx
Kanta-Häme

Vekan tontin asunnot pian myynnissä

Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Asunnot oy alkaa pian myymään Tampereentien lähelle rakennettavia asuntoja.

Asuntojen markkinointi on jo aloitettu ja 50 prosenttia hankkeesta on myyty yhtiön yhteistyökumppaneille. Varsinainen asuntomyynti alkaa viimeistään syyskuussa.

Lehto Asuntojen hankepäällikkö Joona Paloranta kertoo, että hämeenlinnalaiset ovat jo etukäteen olleet kiinnostuneita tulevista asunnoista. Vaikkei kohdetta ole ehditty mainostamaan julkisesti, uutta kotia etsivät hämeenlinnalaiset ovat ehtineet jo ottaa yhteyttä.

– Puhelimet ovat soineet pitkin alkuvuotta. Olemme tehneet alustavia varauksia kohteeseen, Paloranta sanoo.

Omistusasujien lisäksi myös sijoittajat ovat kyselleet asuntojen perään. Kohdetta markkinoinaan nimellä Hämeen linnapuisto -hanke.

Asuntojakaumaa on Palorannan mukaan pyritty hajottamaan niin, että kohteeseen tulee sekä omistusasujille että vuokralaisille suunnattuja asuntoja.

Vuokra-asuntoja on myyty Kojamolle, joka vuokraa asuntoja Lumo-kodit brändin alaisuudessa. Paloranta ei halua vielä avata, keiden muiden kanssa tehdään yhteistyötä.

Kerrostaloista tulee rapattuja ja luhtitalot saavat puisen ja vaalean ulkoasun. Korkein kerrostalo tulee kauimmaiseksi Tampereentiestä ja luhtitalot sen varrelle. Asuntoyhtiöt on nimetty jo etukäteen Narriksi, Muuriksi ja Herraksi.

Työt toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisen kerrostalon rakennus aloitettiin jo kesäkuussa. Seuraavien kahden talon rakennus alkaa lokakuussa. Tienvarteen tulevien luhtitalon rakennus alkaa vuoden vaihteessa.

Tarkoituksena on, että rakennukset valmistuvat samaan aikaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Myös tulevien asuntojen hintatasosta on jo päätetty.

– Kohteeseen tulee yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Hintataso asettuu 95 000:n ja 185 000:n välille, mutta sen enempää emme lähde vielä asuntojen hintoja avaamaan, Paloranta sanoo.

Lehto Asunnot kertoi toukokuussa Hämeen Sanomille, että asuntoja rakennetaan yhteensä noin 170 ja niiden koot vaihtelevat 24 neliömetristä 60 neliömetriin.

Talojen keittiöelementit tulevat Lehdon omilta tehtailta Oulaisista. Palorannan mukaan asunnot ovat kustannustehokkaita.

– Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että tinkisimme laadusta. Tehtaassa tehty moduuli on kustannustehokkaampi kuin paikanpäällä tehty.

Uudesta kerrostaloalueesta, kerrottiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin Vekan varikolle alettiin etsiä uutta paikkaa. HÄSA

Menot