fbpx
Kanta-Häme

Vekan tontin rakentaminen viivästyy

Rakennustöiden aloitus viivästyy asuinalueeksi muuttuvalla vanhalla Vekan alueella.

Syy on se, että ensimmäisenä kohteena rakennettavaan kerrostaloon ei ole tullut tarpeeksi ennakkovarauksia.

Jatke Uusimaa oy:n toimitusjohtaja Jarmo Lempiäinen sanoo, että lapio isketään maahan heti, kun 36 asunnon kerrostalosta on varattu puolet.

– Muutamia varauksia tarvitaan vielä lisää. Kiinnostusta on ollut todella paljon, mutta näinä aikoina ihmiset ovat ehkä turhankin varovaisia tekemään päätöksiä, Lempiäinen sanoo.

Vekka Liikenteen vanhalle varikkoalueelle nousee kolme kerrostaloa ja kaksi rivitaloa. Asuntoja valmistuu yhteensä 110. Ensimmäisen kerrostalon rakennustöiden piti alkaa syys-lokakuussa.

Tampereentien varressa, aivan Hämeen linnan tuntumassa, sijaitseva Vekan alue on tullut tutuksi vuosia kestäneiden kaava- ja maankäyttösopimuskiistojen vuoksi. Vekka Liikenne oy ehti timia tontilla yli 80 vuotta.

Ennakkovarausten puute ei ole ainoa syy rakennustöiden viivästymiselle.

Myös maanpuhdistustöiden valmistuminen on venähtänyt suunnilleen kuukaudella, kun maan uumenista on löytynyt öljysäiliöitä, joiden olemassaolosta ei ollut tietoa.

– Suurempia yllätyksiä ei ole löytynyt, mutta olemme joutuneet menemään syvemmälle kuin oli ajateltu. Voisi sanoa, että puhdistustyöt laajenivat hieman.

– Kahden tontin osalta on kalkkistabilointityöt tehty, toisella pohjanvahvistyöt on edelleen meneillään.

Seuraavan kohteen markkinointi aloitetaan vasta ensimmäisen valmistuttua.

Rakennusyhtiön suunnitelmana on ollut saattaa alue valmiiksi kolmessa vuodessa, jos markkinatilanne vain on suotuisa. HÄSA

Menot