Kanta-Häme

Vekka Liikenne osti Rengon koulubussit

Rengon koulukuljetukset ja ostettu asiointiliikenne siirtyvät Vekka Liikenteelle 3. maaliskuuta. Vekka Liikenne on ostanut Jarbusin liiketoiminnan tilausliikennettä lukuun ottamatta.

Vekka Liikenteen omistukseen siirtyy Jarbusilta viisi pikkubussia. Myös yhtiön viisi työntekijää siirtyy uuden työnantajan palvelukseen.

– Tavoitteenamme on jatkaa liikennöintiä niin, että asiakkaat eivät huomaa vaihdosta muuten kuin uudesta nimestä bussin kyljessä, Vekka Liikenteen toimitusjohtaja Tapio Vekka sanoo.

Vekka Liikenteen linja-autojen määrä kasvaa noin 25:een. Yhtiöllä on nyt noin 45 työntekijää. Vekka sanoo, että joukkoliikennelain muutoksen myötä yhtiö tavoittelee kasvua ja kartoittaa uusia liiketoiminta-alueita.

– Viime vuonna saavutimme 15 prosentin liikevaihdon kasvun varsin kannattavasti ja tavoittelemme samanlaista kasvua myös tälle vuodelle.

Koulubussit kiertävät tavallista pidempiä lenkkejä Rengossa tällä hetkellä. Koska Rengossa on tavattu susia, linja-autot hakevat ja vievät koululaisia tavallista lähempää koteja ja jopa kotipihoilta.

– Lisäkilometreistä maksetaan kilpailutetun sopimuksen mukaista lisähintaa, Vekka kertoo. (HäSa)