Kanta-Häme

Veljekset tulivat keskustaan

Jalometallialan tukkurina toiminut Kultasepät Narsakka oy on avannut ateljeen ja omien tuotteiden myymälän Hämeenlinnan keskustassa.

– Toimimme pitkään vuokralaisena Kultakeskuksen tiloissa. Uudet tilat olivat pidemmän aikaa haussa, ja muutto tuli eteen, kun sellaiset löytyivät, selvittää toimitusjohtaja Thomas Narsakka.

Kultasepät Narsakka on perheyritys kolmannessa polvessa. Viimeisin sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 2010, jolloin kultaseppä Osmo Narsakka luovutti vetovastuun pojalleen Thomakselle. Yrityksessä työskentelee myös kaksi muuta veljeä, Mico ja Joel, jotka ovat niin ikään kultaseppiä.

Perheyrityksen perusti veljesten isoisä, ansioitunut kultaseppä Helge Narsakka vuonna 1947. Lahden kautta yrityksen tie kävi Hämeenlinnaan vuonna 1991.

Saaristenkadun uusissa tiloissa työskentelee yhdeksän henkilöä, joista kuusi on kultaseppiä. Kokeneimmalla kultasepällä on työvuosia takanaan yli 40.

Timanttisormukset päätuote

Yrityksen päätuotteita ovat timanttikorut ja -sormukset, ja asiakkaina timanttikoruissa on yli 300 kultasepänliikettä eri puolilla Suomea.

– Olemme viime vuosina keskittyneet erityisesti timanttikorujen suunnitteluun ja valmistukseen. Päätuotteemme on kotimainen Festive-timanttikorusarja, jota oman ateljeemme lisäksi on saatavissa laajan jälleenmyyntiverkoston kautta, Thomas Narsakka sanoo.

Kultasepät Narsakan myymälä poikkeaa tavanomaisesta kultasepänliikkeestä siinä, ettei myyntivalikoima ole yhtä laaja. Esimerkiksi kellot sekä teräs- ja muovikorut puuttuvat myyntivalikoimasta.

– Kaikki tuotteet, mitä myymme, ovat omaa tuotantoa, Narsakka selvittää.

Yrityksen toimialaa ovat myös timanttien maahantuonti, kullan kierrätys, jalometallien korjaus sekä uniikkikorujen valmistus.

Kierrätettyä kultaa

Narsakan mukaan ostetuimpia tuotteita ovat vihkisormukset, joita tuodaan paljon myös korjattavaksi. Myös perintökoruja kunnostetaan ja tuunataan.

– Ostamme kultaa kaikissa sen muodoissa, kuten sormuksia, riipuksia, ketjuja, korvakoruja ja kultarahoja. Myös rikkinäiset, vaurioituneet tai parittomat korut kelpaavat meille. Kullan kierrättäminen on ekologista, koska se vähentää kullan kaivosteollisuudesta aiheutuvaa luonnon kuormitusta.

– Viime vuosi oli ensimmäinen, jolloin tuotteidemme kaikki kultaosat valmistettiin kierrätetystä kullasta. Myös hopeaa ostamme kierrätykseen.

Kultasepät Narsakan ateljeessa on viihtyisät tilat asiakkaille, jotka haluavat rauhassa perehtyä timanttikoruihin asiantuntijan opastuksella.

– Meillä onnistuu myös vaativienkin uniikkikorujen valmistus. Olemme tehneet muun muassa kultavöitä ja isoja kultariipuksia, käytännössä teemme asiakkaan toiveiden pohjalta mitä vain, Thomas Narsakka sanoo. (HäSa)

 

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic