fbpx
Kanta-Häme

Velkaneuvonnan uudistus on vielä vaiheessa - Oikeusaputoimistot eivät ole saaneet asiakastietoja käyttöönsä

Vastuu velkaneuvonnasta siirtyi kunnilta oikeusaputoimistoille. Asiakastietojen siirtäminen vie vielä aikaa.
Kuva: Susanna Kinnari

Talous- ja velkaneuvonnan järjestämisvastuu siirtyi vuodenvaihteessa kunnilta käräjäoikeuksien oikeusaputoimistoille.

Siirto ei ole sujunut aivan kitkatta, eikä velkaneuvonta toimi vielä täysin normaalisti.

Aluksi siirtoa haittasivat oikeushallinnon tietotekniset ongelmat ja parhaillaan odotetaan kunnilta tulevien velkaneuvonnan asiakkaiden tietojen siirtämistä oikeushallinnon asiakashallintajärjestelmään.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden johtavan julkisen oikeusavustajan Taina Harjun mukaan jo aiemmin vireille pannut asiat siirtyvät automaattisesti uusille velkaneuvojille.

– Viime vuonna Hämeenlinnan ja Forssan velkaneuvonnan asiakkaina olleiden ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä eikä tehdä mitään. Heidän asiansa siirtyy meille, kunhan saamme asiakashallintajärjestelmämme käyttöön.

Harjun mukaan tiedossa ei vielä ole, kuinka monta velkaneuvonta-asiakasta oikeusaputoimistot saavat, sillä asiakastietojen siirto tietojärjestelmään tapahtuu vasta tällä viikolla. Harju toivoo, että asiakastapaamiset voitaisiin aloittaa jo ensi viikolla.

Yhteyttä velkaneuvontaan voi kuitenkin ottaa jo nyt. Uusi puhelinnumero on 029 566 1920 ja sähköposti kanta-hame.velkaneuvonta@oikeus.fi.

Tänä vuonna otetaan käyttöön myös päivittäinen soittoaika, jolloin pääsee puhumaan suoraan velkaneuvojan kanssa.

 

Hämeenlinnan ja Forssan velkaneuvonnassa oli kolme vakituista velkaneuvojaa. Tällä hetkellä oikeusaputoimistolla on vain yksi vakituinen velkaneuvoja ja hänen apunaan määräaikaisia työntekijöitä.

Parhaillaan velkaneuvontaan rekrytoidaan valtakunnallisesti uusia työntekijöitä. Tavoitteena on saada Kanta-Hämeeseen kolme vakituista neuvojaa sekä sihteeri. HäSa

Menot