Kanta-Häme

Velkojat hakevat Sunny Car Centerin pesältä 15,3 miljoonan saatavia – Rahaa tai omaisuutta ei ole lainkaan

Siemensin saatava Sunny Car Centeriltä on 4,1 miljoonaa euroa.
Sunny Car Centerin autokaupan keskuksesta rakennettiin Hämeenlinnan Kirstulaan vain pyloni, joka on nyt myyty pois.

Sunny Car Centerin SCC:n velkojat valvovat konkurssipesältä yli 15,3 miljoonan euron saatavia. Velkoja on valvottu enemmän kuin yrityksen kirjanpitoon oli kirjattu velkoja.

Konkurssipesällä ei ole käytännössä lainkaan rahaa tai omaisuutta. Pesänhoidon kustannukset on maksanut valtion konkurssiasiamies.

Suurin velkoja Siemens

Suurin velkoja on Siemens, joka haluaa pesästä vajaan 4,1 miljoonan euron lainasaatavansa. Toinen suuri velkoja on Vakuutusyhtiö Pohjantähti, jolla on yhteensä 1,6 miljoonan euron lainasaatavat. Osa tästä on regressiosaatavaa Lammin Säästöpankin lainan takauksesta. Lammin Säästöpankin oma saatava on 160 000 euroa. Hämeen Kuljetus oli lainannut autokaupan keskuksen rakentamiseen runsaat 270 000 euroa.

N-Clean -konserniin kuuluvien yhtiöiden saatavat ovat myös yli miljoonan euroa. SCC jäi verohallinnolle velkaa vajaa miljoonan euroa.

Pesäluetteloon on kirjattu kaikkiaan 29 velkojaa. SCC:llä on paljon maksamattomia laskuja muutamasta tuhannesta eurosta muutamaan kymppitonniin. Esimerkiksi JH Kaivin -yhtiön konkurssipesä hakee 57 600 euroa ja SCC:n hämeenlinnalainen asianajaja 3 715 euroa. Hämeenlinnan kaupungin omistamalla Linnan Kiinteistökehityksellä on runsaan 41 000 euron saatava.

SCC:n entinen toimitusjohtaja Markku Ritaluoma vaatii useita miljoonia euroja laina-, regressio- ja palkkasaatavia. Pesä on riitauttanut näitä saatavia. Pesä ei niin ikään ole hyväksynyt sähkösuunnitteluyrityksen runsaan miljoonan euron saatavaa.

Korvauksista käydään oikeutta

Konkurssipesä vaatii vahingonkorvauksia Ritaluomalta ja SCC:n hallituksen entiseltä jäseneltä Iisakki Kiemungilta. Käräjäoikeus on tuominnut kahdessa eri oikeudenkäynnissä Ritaluoman maksamaan korvauksia yhteensä noin 7,2 miljoonaa euroa. Kiemunki on tuomittu osallistumaan pienellä osalla yhteisvastuullisesti Ritaluomalle määrättyihin korvauksiin.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden korvauspäätöksistä on valitettu hovioikeuteen. Suurimman vahingonkorvaushaaran hovioikeuskäsittely on Turussa marraskuussa. HÄSA

Lue myös: Sunny Car Center vie hovioikeuden marraskuusta lähes puolet: Valitusten käsittely lähestyy

Lue myös: Kaksi tuomiota SCC-vyyhdistä – Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa

 

Päivitetty 18.10. kello 07. Lisätty tieto hovioikeuskäsittelyn aikataulusta.