Kanta-Häme

Velssin kiistellyn asfalttiaseman rakentaminen saa alkaa - kaupunki antoi rakennusluvan

Kaupunki antoi Velssin asfalttiasemalle rakennusluvan.
YIT Infra suunnittelee siirtävänsä Tiiriön asfalttiaseman (kuvassa) toiminnot Velssin uudelle asemalle.

YIT Infra oy voi ryhtyä rakentamaan kiisteltyä asfalttiasemaansa Hämeenlinnan Velssiin. Hämeenlinnan kaupunki antoi tiistaina hankkeelle aloittamisluvan.

Asfalttiaseman lähialueen asukkaat ovat tehneet lupaprosessin aikana useita huomautuksia ja esittäneet huolensa asfalttiaseman mahdollisesti aiheuttamista melu-, pöly- ja savuhaitoista.

Alueen viime kesäkuussa annetusta suunnittelutarveratkaisupäätöksestä on myös tehty marraskuun alussa purkuhakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kaupungin mukaan asfalttiasemalle nyt annettu aloittamisoikeus ei ole ristiriidassa käynnissä olevan muutoksenhaun kanssa, koska aseman laitteet ja rakennukset ovat siirtokelpoisia.

 

Lue myös: Velssin asfalttiaseman tieltä peruttu jo tonttikauppoja – asukkaat iskivät vastaan adressilla ja kantelulla oikeusasiamiehelle

 

Velssin asfalttiasemalle on rakennusluvan mukaan mahdollista rakentaa varsinaisen asfalttiaseman lisäksi ohjaamo- ja sosiaalitiloja sekä kiviaineisten varastointiin käytettävä 1500 neliömetrin laajuinen kevythalli.

Asfalttiaseman laitteiston alle alueelle tuodaan kivilouhetta. Alueella kulkeva tie siirretään asfalttiaseman kohdalla kulkemaan nykylinjausta pohjoisemmaksi.

 

Lue myös: Mielipide: Siirin asukkaiden oikeudet on unohdettu

 

Asfalttiaseman rakentaminen on lupapäätöksen mukaan aloitettava kolmen vuoden kuluessa.

YIT Infra on kiirehtinyt luvansaantia, jotta se pääsisi aloittamaan rakennustyöt vielä roudattomana ajankohtana.

Varsinainen asfalttiasema alueelle pystytettäisiin ensi keväänä.

YIT:llä on tällä hetkellä asfalttiasema toisella puolella kaupunkia Tiiriössä. Aseman lähinaapurit ovat valittaneet aseman aiheuttamista hajuhaitoista.

Velssissä asfalttiasema on 400-500 metrin etäisyydellä lähimmistä naapureista. HäSa

Useita valituksia päätöksistä

YIT Infran asfalttiasemahankkeella Hämeenlinnan kaupunginhallituksen viime kesäkuussa hyväksymä, lainvoimainen suunnittelutarveratkaisu. Siitä on marraskuun alussa valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Noin sata Siirin alueen asukasta teki syyskuussa kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle kaupungin menettelystä suunnittelutarve- ja poikkeamispäätöksessä. Oikeusasiamies ei kuitenkaan käsittele kantelua, koska samasta asiasta on tehty kantelu myös Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

YIT jätti 9. lokakuuta rakennuslupahakemuksen, josta tehtiin kolme kirjallista huomautusta.

Tiistaina 20. marraskuuta kaupunki antoi asfalttiasemalle rakennusluvan.

Rakennuslupaan voi jättää oikaisuvaatimuksen 14 vuorokauden kuluessa.

Oikaisu 21.11.2018 klo 12.50: Uutisessa oli väärää tietoa valitusten tekijöistä. Osa valituksista on tullut asfalttiaseman rajanaapureilta.

Päivän lehti

24.1.2020