Kanta-Häme

Venäjä arvosteli Suomen mukanaoloa Nato-harjoituksessa

Venäjä arvostelee Suomen ilmavoimien osallistumista meneillään olevaan kansainväliseen Arctic Challenge 2013 -harjoitukseen. Venäjän Ääni -verkkolehden mukaan Suomen muuttuminen ystävällismielisestä naapurimaasta potentiaaliseksi viholliseksi ei voi olla huolestuttamatta.

Harjoitus järjestetään Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatilassa.

Venäjän Ääni arvioi, että harjoituksen tarkoituksena on harjoitella Yhdysvaltain ja sen liittolaisten yhteistoimintaa Arktiksen alueella.

– Lisäksi harjoitukset osoittavat, että Pohjoismaiden puolustusalueen yhteistyöelin (Nordefco) on myös hyödyllinen muoto Yhdysvaltain, Suomen ja Ruotsin välisen sotilaallisen yhteistyön laajentamisessa, verkkolehti kirjoittaa.

Arctic Challenge 2013 on Ilmavoimien vuoden tärkeimpiin kuuluva lentoharjoitus, johon osallistuu joukkoja Ruotsista, Norjasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista. Suomi on mukana noin kymmenellä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu noin 80 lentokonetta.

Harjoitus on suunniteltu ja se johdetaan sekä toteutetaan yhteistyössä Suomen, Ruotsin ja Norjan kanssa. Yhdysvallat ja Britannia ovat mukana harjoituskumppaneina.

Harjoituksen päätoiminta-alue sijaitsee Pohjois-Ruotsissa. Lisäksi harjoituksessa lennetään Perämeren alueella sekä Suomen että Ruotsin ilmatilassa. Lentotoimintaa on myös Suomessa käsivarren alueella ja Norjassa Bodøn alueella.

Harjoitus päättyy 27. syyskuuta.

Venäjän Ääni on Venäjän hallituksen alainen kansainvälinen radiopalvelu, joka toimii myös internetissä. (HäSa)