Kanta-Häme

Venäjä-suhteet puhuttavat tiistaina Wetterillä

Wetterin auditoriossa järjestetään tiistaina 31.3. avoin keskustelutilaisuus, jonka aiheina ovat YYA-aika, lustraatio sekä Suomen ja EU-maiden Venäjä-suhteet.

Tilaisuudessa esitellään Arto Luukkasen, Jukka Mallisen ja Martti Puukon kirjoittama ja Pekka Virkin toimittama, juuri ilmestynyt kirja Lustraatio. Se pureutuu Suomen YYA-menneisyyttä koskeviin kipupisteisiin tuoden esiin näkökulmia myös muiden eurooppalaisten maiden lustraatiosta. Eri puolueiden edustajat keskustelevat teemasta paneelikeskustelussa.

Tilaisuus koostuu kirjaesittelystä sekä eri puolueiden edustajien paneelikeskustelusta teeman ympäriltä. Paneelikeskustelun juontaa Johannes Ojansuu.

Suomessa varsin tuntematon lustraatio-käsite tarkoittaa puhdistautumista. Sitä on käytetty maailmalla erityisesti Itä-Euroopan maiden kommunistiajan jälkeen tekemistä selvityksistä, laeista, rajoituksista ja keskustelusta vanhan vallan vaikutuksen estämiseksi. Suomessa vastaavanlaista tilintekoa YYA-menneisyydestä ja Neuvostoliiton vaikutuksesta ei ole käyty.

Tilaisuuden jäljestävät Eurooppalainen Häme ry, Hämeen Eurooppanuoret, Hämeenlinnan Vihreät sekä Hämeen Kokoomusopiskelijat. Kello 18 alkava tilaisuus on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Kahvitarjoilu jo kello 17.30. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic