Kanta-Häme

Venekerho kunnosti Ahilammin rannan talkoilla: "Hyvä tuli, mutta kerholta loppuivat rahat"

Talkoilla tehty suururakka kesti kuukauden. Työt jatkuvat ensi vuonna, jos kerho saa avustuksia.

Janakkalan Venekerhon talkoolaiset siivosivat ja kunnostivat Ahilammin venelaiturien ympäristöä läpi syyskuun kestäneillä talkoilla.

Laiturialueilta siivottiin pois isosorsimoa, minkä lisäksi kahden laiturin välinen alue paalutettiin ja pintamaa vaihdettiin. Nyt laiturien väliin on mahdollista ajaa vene kyljittäin tankkausta ja lastausta varten, minkä lisäksi aluetta voi käyttää veneiden nostoon.

– Siitä nostettiin nosturilla suurempiakin veneitä talviteloille tänä syksynä. Aivan rantaan voi nyt ajaa parinkin metrin syväyksen vaativilla veneillä, Venekerhon sihteeri Helena Hollming kertoo.

Venekerhoon kuuluu noin sata jäsentä, joista Hollmingin mukaan talkoisiin osallistui aktiivisimmin kymmenkunta henkilöä.

Myös kerhon rahastonhoitajana toimiva Hollming sanoo, että talkoot oli lopulta arvioitua suurempi ja kalliimpi urakka.

”Enemmänkin olisi saatu aikaiseksi, jos väkeä olisi ollut lisää.”
– Enemmänkin olisi saatu aikaiseksi, jos väkeä olisi ollut lisää. Ajatuksena on jatkaa kunnostustöitä myös ensi kesänä, mutta siihen tarvitsemme jotain avustuksia, koska kerhon rahat käytännössä loppuivat.

Ensi keväänä paalutuksen päälle rakennetaan puinen kävelytaso.

Työkoneita vaatineet osuudet kuten kahden laiturin välisen ranta-alueiden paalutuksen kerho osti paikallisilta urakoitsijoilta. Janakkalan Venekerholla on Ahilammella noin 80 venepaikkaa, minkä lisäksi läheisessä Mäntyniemessä on 22 venepaikkaa. HäSa