Kanta-Häme

Veripalvelun ovet kiinni syyskuun lopussa

Veripalvelu sulkee Hämeenlinnan toimipisteensä syyskuun lopussa. Sen jälkeen verta voi luovuttaa Hämeen Suojassa pari kertaa kuukaudessa järjestettävissä tilaisuuksissa.

Veren ja verituotteiden kysyntä on vähentynyt lähinnä kirurgian kehittymisen takia. Veripalvelu irtisanoo koko maassa yhteensä 61 työntekijäänsä ja sulkee Hämeenlinnan lisäksi toimipaikat seitsemässä muussa kaupungissa. Hämeenlinnassa veripalvelulla on ollut viisi työntekijää, joista osa on jo lähtenyt muihin töihin ja loput on irtisanottu.

Hämeen Suojassa järjestettäviin luovutustilaisuuksiin odotetaan kerralla noin 60 luovuttajaa. Veripalvelun henkilökunta tulee luovutuspäivinä Hämeenlinnaan Tampereelta.

Liikkuva veripalvelu kerää noin 40 prosenttia kaikesta Suomessa tarvittavasta verestä. Luovutustilaisuuksia järjestetään vuosittain noin 1400.

Veripalvelun nykyisessä toimistossa Palokunnankadulla voi luovuttaa verta 29.9. asti torstaisin kello 12-18 ja perjantaisin kello 11-16. Ensimmäinen luovutustilaisuus Hämeen Suojassa järjestetään perjantaina 11.10. kello 13-18 ja sen jälkeen joka kuukausi kerran alkukuusta ja kerran loppukuusta. (HäSa)