Kanta-Häme

Verkatehdas hakee uudelle paviljongille poikkeamislupaa – hanke aikataulussa, hinta-arvio noussut hieman

Verkatehdas jätti toukokuussa suunnitellun paviljongin poikkeamislupahakemuksen kaupungin rakennusvalvontaan. Se hakee lupaa tehdä joitain asioita kaavasuunnitelmasta eriävällä tavalla.

– Esimerkiksi pääovilla ylitetään rakennusala vähäisesti, koska siihen on suunnitteilla katos. Myös tavarankuljetusliikenne joutuu ylittämään sallitun kääntymäalueen metrillä, Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor kertoo.

Astor ei osaa sanoa, meneekö poikkeamislupahakemus läpi. Hakemus ei hänen mukaansa johdu piittaamattomuudesta, vaan muutokset ovat perusteltuja.

Verkatehtaan johto sai myös tietää, että uuden paviljongin rakennushankkeen johdosta alueelta puuttuu 16 neliömetriä väestönsuojatilaa. Suunnittelutyö jatkuu ja ongelmaa ratkaistaan.

Paviljonkiprojekti etenee kuitenkin aikataulun mukaisesti. Rakennuslupahakemus on tarkoitus jättää kesäkuussa. Paviljongin rakennustyöt alkavat arviolta syksyllä 2018, jolloin valmista tulisi vuoden 2020 keväällä.

 

Uuden rakennuksen kustannusarvio on tarkentunut hieman.

– Liikutaan noin kahdeksassa miljoonassa eurossa. Isoja yllätyksiä ei ole tullut, Jouko Astor sanoo.

Paviljongista toivotaan apua isojen tapahtumien järjestämiseen ja syksyjen ruuhkiin. Se tulee Ravintola Iso Huvilan ja Vanajaveden väliin. Ravintola laajenee samalla noin kaksinkertaiseksi.

Rakennustöiden kustannusarvio oli viime marraskuussa noin 7,4 miljoonaa euroa (Hämeenlinnan Kulttuurilehti 12.1). HäSa

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic