Kanta-Häme

Verkatehdas selvittää itse paviljongin rakentamista

Verkatehdas oy ei aio järjestää arkkitehtikilpailua päärakennuksen yhteyteen suunnitellusta paviljongista, vaan rahoittaa itse sen suunnittelun edistämistä ensi vuonna. Suuren näyttely-, kongressi-, messu- ja juhlatoimintaan soveltuvan hallitilan puuttuminen on yhtiön mukaan sen liiketoiminnan kasvua haittaava tekijä.

Arkkitehtuurikisan järjestäminen maksaisi 130 000–150 000 euroa, eikä Hämeenlinnan kaupunki ole varautunut talousarviossaan osallistumaan kuluihin.

Verkatehdas on saanut arkkitehtitoimisto JKMM:ltä suunnittelutarjouksen, jolla lisärakennuksen suunnittelussa voidaan edetä samaan vaiheeseen kuin arkkitehtikilpailulla. Verkatehdas on varannut ensi vuoden budjettiinsa tätä varten 30 000 euroa. Arkkitehtitoimisto JKMM voitti vuonna 2004 Verkatehtaan suunnittelusta järjestetyn yleisen arkkitehtikilpailun.

Noin 2000 neliön suuruisen Paviljonki-hallin alustava kustannusarvio oli keväällä 2013 noin 4,4 miljoonaa euroa. Varsinainen päätös rakentamisesta tehtäneen aikaisintaan keväällä 2016.

Kaupungin konsernijaosto käsittelee asiaa ensi maanantaina, jolloin myös Verkatehdas oy tiedottaa aiheesta lisää. (HäSa)