Kanta-Häme

Verkatehtaalla aloittanut yhteisöllinen työtila tavoittelee 60 yrityksen joukkoa

Verkatehtaalla Crazy Townin toimitiloissa nostettiin maljoja maanantaina.

Hämeenlinnaan toisen toimipisteensä avanneen, yhteisöllisiä työtiloja yksinyrittäjille ja pienille yrityksille vuokraavan Crazy Townin perinteisiin kuuluu, että onnistumisia juhlistetaan lasillisella.

– Juhlitaan sitä, että selvisin kolmesta siististä ja isosta, mutta hyvin kuormittavasta ja aikatauluiltaan osin epäinhimillisestä projektista, graafinen suunnittelija Ville Salonen pohjusti.

Aamupäivästä laseissa tosin oli vain tippa juhlajuomaa tunnelman luomiseksi.

Jyväskyläläislähtöisen Crazy Townin Hämeenlinnan toimipisteen virallisia avajaisia vietettiin viime perjantaina, mutta osa noin tusinasta tiloihin jäsenyyden hankkineesta yrittäjästä on pitänyt Verkatehdasta tukikohtanaan jo pari kuukautta.

Crazy Townin liikeidea on myydä erihintaisia jäsenyyksiä, jotka hinnasta riippuen oikeuttavat vaihtuvaan tai pysyvään työtilaan ja käyttöoikeuteen yhteisiin kokoustiloihin. Jäsenyyksien hinta vaihtelee alle 200 eurosta kuukaudessa yli 500 euroon.

Samalla saa työyhteisön.

Yhteisöllisyys onkin voimakas houkutin siirtää konttori pois kotoa tai yrityksen omasta vuokratoimistosta.

– Toinen vaihtoehto olisi kotikonttori. Täällä pystyn pitämään myös kokouksia ja koulutuksia, Tiina Kuopanportti Airokansio oy:stä kertoo.

Pääosin Helsingin seudulla toimiville yrityksille työskentelevä Ville Salonen toivoo löytävänsä Crazy Townin yhteisön kautta myös hämeenlinnalaisia asiakkaita.

– Olen todennut, että täällä on suhteellisen haasteellista pitää yhteistyötä yllä, kuusi vuotta Hämeenlinnassa asunut Salonen kertoo.

Hämeenlinnan tilojen veturi Elina Ruuskanen kertoo, että Jyväskylän toimipisteessä tehdyn kyselyn perusteella yli 90 prosenttia jäsenistä tekee jollain tasolla yhteistyötä toistensa kanssa.

– Meilläkin on täällä Hämeenlinnassa syntynyt kauppaa jo nyt. On löytynyt uusia yhteistyömalleja ja kontakteja, ja eurojakin on vaihtanut omistajaa pienelle yritykselle merkittäviä summia.

Hämeenlinnassa jäseniksi on liittynyt pääasiassa yksinyrittäjiä.

– Meillä on useampi graafikko ja mainos- ja markkinointialan yrittäjiä, konsultteja, valmentajia, sekä oppimis- ja koulutusalan asiantuntijoita. Ihme kyllä yhtään koodaajaa ei ole vielä löytynyt. Myös taloushallinnon ammattilaiselle olisi kysyntää, Ruuskanen vinkkaa.

Ville Salonen kehuu, että jäsenyritysten välinen toiminta pysyy selkeänä yhteisön sääntöjen ansiosta.

– Bisnes on bisnestä, joten kaikki tietävät milloin tehdään kauppaa ja milloin palveluksia.

Ruuskasen mukaan tavoitteena on, että Hämeenlinnan toimipisteeseen saataisiin 60 jäsenyritystä.

– Se ei välttämättä toteudu ensimmäisen vuoden aikana, mutta jossain vaiheessa.

Crazy Town aikoo tänä vuonna avata toimipisteet Lahteen ja Tampereelle. Lisäksi Helsinkiin on suunniteltu avattavan neuvotteluhuone. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic