fbpx
Kanta-Häme

Verkatehtaalle syntyy pienten yritysten yhteisö

Jyväskyläläinen Crazy Town oy on vuokrannut toimitilat Verkatehtaalta uuden pienten yritysten yhteisön tukikohdaksi.

Hämeenlinnaan ja Tampereelle laajentava Crazy Town tarjoaa yrittäjille jäsenyyksiä, jotka sisältävät toimistotilan lisäksi kumppaneita ja ammatillisia verkostoja.

Jäseniksi voivat liittyä yrittäjät ja yritykset, asiantuntijat sekä liiketoimintaa kehittävät korkeintaan puolenkymmenen henkilön tiimit.

– Tuomme asiantuntijayrittäjiä yhteen, jonka kautta syntyy yhteistyökuvioita, kauppaa ja yrittäjien osaamisen kehittymistä, Hämeenlinnan yhteisöä luotsaava Elina Ruuskanen kertoo.

Crazy Town on vuonna 2002 perustettu asiantuntijayritysten ja -tiimien “co-working” -yhteisö. Yhtiö kertoo yhteisöön kuuluvan sata yritystä.

Verkatehtaalta yritys on vuokrannut kolme kerrosta ja yli 300 neliömetriä käsittävät tilat. Jäsenyys maksaa alkaen pari sataa euroa kuukaudessa.

– Jäsenyydellä saa yritykselleen toimipisteen, neuvottelutilat ja pääsee mukaan yhteisöön. Yleinen syy miksi yksityisyrittäjät liittyvät meihin, on työtovereiden hakeminen. Kotona työskentely on usein yksi yksityisyrittäjän suurimmista haasteista.

Ruuskasen mukaan 30–40 hämeenlinnalaista tai kaupungista toisinaan toimitiloja tarvitsevaa yrittäjää on ottanut häneen yhteyttä.

– Jyväskylässä yhteisöön kuuluu hyvin erilaisten alojen asiantuntijatyötä tarjoavia yrittäjiä. Moni heistä liikkuu paljon, mutta tarvitsee tukikohdan.

Konsepti on Jyväskylässä houkutellut kaiken ikäisiä yrittäjiä, Ruuskanen kertoo.

– Keski-ikä on yli 40 vuotta. Kyseessä ei missään nimessä ole ainoastaan alkavien yrittäjien yhteisö.

Crazy Town oy avaa Verkatehtaan tilat huomenna torstaina. Perjantaina yritys järjestää tilaisuuden tiloista kiinnostuneille. HÄSA

Menot