Kanta-Häme

Verkatehtaan laajennus käynnistyy aikaisintaan alkuvuodesta, urakkatarjouksia ja lupia odotellaan

Verkatehtaan puinen lisärakennus sijoittuu Verkatehtaan päärakennuksen ja Vanajaveden väliselle nurmialueelle.

Hämeenlinnan Verkatehtaan laajennusosan suhteen on menossa odottava vaihe. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, Paviljongin rakennustyöt voivat päästä alkamaan ensi vuoden alkupuolella.

Vielä keväällä Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor arvioi, että ihannetilanteessa rakennustyöt olisivat voineet alkaa jo tämän vuoden marraskuussa.

– Kuukaudella tai parilla ei tässä vaiheessa ole merkitystä. Edelleen kuitenkin tähdätään siihen, että valmista olisi kevättalvella 2020, Astor aikatauluttaa.

Verkatehtaan Paviljongista on jätetty toukokuussa kaupungin rakennusvalvontaan poikkeamislupahakemus, johon päätös saataneen lokakuun aikana. Poikkeamislupaa on haettu esimerkiksi kaavan mukaisen rakennusalan vähäiseen ylittämiseen rakennuksen pääovilla, johon on suunnitteilla katos.

Poikkeamisluvan lisäksi tarvitaan vielä varsinainen rakennuslupa.

– Olennaista tässä on nyt se, millaisiksi kustannukset lopulta muodostuvat. Urakkatarjouksia on pyydetty, mutta urakkalaskenta on yhä kesken. Kohteen rakentaminen näyttää kiinnostavan, sanoo Astor.

Laajennuksen alustava kustannusarvio on noin 8 miljoonaa euroa.

Verkatehtaan piha-alueella, johon laajennusta suunnitellaan, joudutaan todennäköisesti tekemään myös pilaantuneen maan vaihtoa. Tästä vastaa maanomistajana Hämeenlinnan kaupunki.

Astorin mukaan tehdyistä koekuopista ei ole löytynyt mitään dramaattista, vaan lähinnä vanhalle teollisuusalueelle tyypillisiä epäpuhtauksia, kuten liuottimia ja öljyä.

Verkatehtaan alueen kaavamuutos sai lainvoiman viime vuoden lopulla, jonka jälkeen kaupunginhallitus myös antoi yhtiölle luvan jatkaa laajennuksen suunnittelua.

Verkatehdas oy hakee Hämeenlinnan kaupungilta takauspäätöstä rakennusprojektiin tarvittavalle lainalle sekä projektin lopullista toteutuslupaa. Näiden on tarkoitus olla kaupunginvaltuuston käsittelyssä joulukuun budjettikokouksessa.

2800 bruttoneliön suuruisen Paviljongin keskeisimmät osat ovat iso monikäyttöhalli, iso kokoustila sekä ravintolan laajennus. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020