Kanta-Häme

Verkatehtaan pienkonserni ei toteudu

Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas oy, Hämeenlinnan taidemuseo ja Hämeenlinnan teatteri eivät yhdisty Verkatehtaan pienkonserniksi. Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti maanantaisessa kokouksessaan, että ideasta luovutaan.

– Ei katsottu, että hallintojen yhdistämisellä olisi saatu taloudellisia markkinointiin ja henkilöstöön liittyviä suuremman yksikön hyötyjä, sanoo tilaajapäällikkö Timo Koivu.

Pienkonsernia valmistellut työryhmä lähetti opetus- ja kulttuuriministeriölle kyselyt järjestelyn mahdollisista vaikutuksista taidemuseon ja teatterin valtionosuuksiin. Tiedusteluihin ei ole toistaiseksi vastattu.

Koivun mukaan ministeriön hitaus ei ollut tärkein syy luopua hankkeesta.

– Teatteri ja taidemuseo eivät olleet kauhean innostuneita ajatuksesta. Lisäksi pienkonserni olisi vaatinut hyvin mutkikkaita järjestelyjä.

Konsernijaosto kuitenkin edellyttää, että Verkatehtaan alueen toimijat lisäävät käytännön yhteistyötä. Sitä lähdetään ajamaan omalla hankkeella, joka käynnistetään samanaikaisesti kaupungin palvelu- ja hankintastrategia II:n kanssa.

– Verkatehtaan toimijoilla on ollut yhteistyötä koko ajan ja sitä edelleen tiivistetään. Taustalla on vaikea taloudellinen tilanne.

Koivun mukaan kulttuurikonsernia ei haudattu lopullisesti.

– Mutta varmaan muutama vuosi mennään näillä, sanoo Koivu. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020