Kanta-Häme Hämeenlinna

Verkatehtaan upouuden kahvilan avajaiset viivästyivät – ”Kortti tuo ja kortti vie, mutta rakentaminen on aina onnen kauppaa”

Verkatehtaan viestintäpäällikkö Juha Paaso tutkailee kahvilan rakennuspiirustuksia. Uusi kahvila oli tarkoitus avata viime perjantaina, mutta viivästykset aiheuttivat dominoefektin.

Verkatehtaan uuden kahvilan avajaiset myöhästyvät. Verkatehtaan kahvila -nimellä kulkevan kahvilan piti avata ovensa jo Taiteiden yönä viime perjantaina, mutta matkaan on tullut mutkia.

– Monet laitetoimitukset ovat viivästyneet. Sen takia venyvät sitten myös useat rakennustyöt. Syntyy dominoefekti, Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor kertoo.

Kahvila sai tarjoiluvitriinit vasta viime torstaina, ja esimerkiksi ilmastointilaitteisto ja uuden ulko-oven lasitus puuttuvat toistaiseksi. Tarjoilutiskitkin ovat vasta tulossa.

– Sellaista se on. Kortti tuo ja kortti vie, mutta rakentaminen on aina onnen kauppaa, Astor sanoo.

Uusi avajaispäivä on alustavasti 13. syyskuuta.

Verkatehtaalle päätettiin rakentaa uusi, isompi kahvila, koska tuleva paviljonki-lisäosa tarvitsee yhteysliikennettä varten tilaa. Reitti paviljongin ja vanhan päärakennuksen välille tulee kulkemaan nykyisen kahvila-sohvaosaston poikki.

Nykyinen kahvila ei voi silloin enää jatkaa tavallisella paikallaan.

– Ravintolapaikkoja on tarvittu muutenkin lisää, Astor sanoo.

Vanhaan lipunmyyntikäytävään rakennettavan satapaikkaisen kahvilan perustamiselle on Astorin mukaan myös kaksi lisäsyytä.

Sillä halutaan palvella kuluttajia silloin, kun Verkatehtaan alueella on vilkkain kuhina.

– Kahvila on viikolla auki päiväkahdesta iltayhdeksään, ja viikonloppuisin se avataan jo puoliltapäivin. Bio Rexin viimeiset elokuvat alkavat yhdeksän pintaan, joten ovet on silloin järkevää laittaa säppiin, Astor sanoo.

Toiseksi kahvilasta pyritään tekemään erityisen houkutteleva etätyöpiste, jota voi käyttää myös silloin, kun kahvilan tarjoilupalvelut ovat suljettuina: pääosin aamuisin.

– Siellä pystyy helposti lataamaan puhelinta, tietokonetta ja tabletteja. Automaattijuomat palvelevat janoisia, Astor kertoo.

Lisätuloja odotetaan kymmenen hengen varattavassa kabinetissa myydyistä herkuista ja virvokkeista.

Kahvilaa pyörittää alueelta löytyvien Iso Huvila- ja Pikkuhuvila-ravintoloiden tapaan Kanresta oy.

Kulttuurikompleksin keskikesä oli melko hiljainen.

– Verkatehtaalla ja muissakaan kulttuuritaloissa ei tapahdu kesäisin hirveästi mitään, jos ei lasketa elokuvia ja taidenäyttelyitä, Astor sanoo.

Bio Rex -elokuvateatteri onkin vetänyt tänä kesänä puoleensa tavallista enemmän ihmisiä.

Teatteri avasi kesäkuun lopussa yhden kokonaan uuden salin, ja yhdestä aikaisemmasta päivitettiin ketjun ensimmäinen premium-sali, Prime.

– Uusi, pieni sali ei ole vaikuttanut muiden tavallisten salien käyttöasteeseen. Paremman elokuvaelämyksen tarjoava Prime on sen sijaan selvästi haukannut palasen muiden salien yleisöistä, toimitusjohtaja Aku Jaakkola kertoo.

Jaakkola uskoo, että Bio Rexin kävijämäärät tulevat kasvamaan syksyllä ja loppuvuodesta, kun varsinaiset leffasesongit pyörähtävät käyntiin. HäSa