Kanta-Häme

Verkkohyökkäysten määrä kasvaa rajusti

Tietoturvayhtiö F-Securen toimitusjohtaja Samu Konttinen ennustaa, että kyberhyökkäysten määrä kasvaa tänä vuonna rajusti ja ne ovat yhä kehittyneempiä. Hyökkäykset kohdistuvat kuluttajiin, yrityksiin ja valtionhallintoon.

– Kyberhyökkäysten määrä maailmalla vähintään kaksinkertaistui vuonna 2017 edelliseen vuoteen verrattuna. Eri lähteiden mukaan yrityksiin kohdistuneita iskuja oli maailmassa viime vuonna ainakin 150 000, mahdollisesti jopa 350 000 sillä kaikkia hyökkäyksiä ei koskaan raportoida. Oman tilastomme mukaan kyberhyökkäykset kasvoivat 223 prosenttia vuodesta 2016 vuoteen 2017, sanoo Konttinen.

Konttisen mukaan hyökkäykset ovat kohdistettuja ja ne ovat muuttuneet yhä tehokkaammiksi.

– Torjumisesta tulee koko ajan vaikeampaa ja siihen tarvitaan kehittyneen tekoälyn ja ihmisen yhteistoimintaa, sanoo Konttinen.

Konttinen kertoo, että myös uusia haittaohjelmia ilmestyy jo yli 500 000 päivässä.

– Niiden käsitteleminen ihmisvoimin on jo useiden vuosien ajan ollut mahdotonta.

Konttisen mukaan uusien teknologioiden, kuten tekoälyn, hyödyntäminen ja syvällinen ymmärtäminen on äärimmäisen tärkeää kaikilla toimialoilla.

– Suomelle olisikin nyt hyvin tärkeää panostaa koulutuksessa ja tutkimuksessa riittävästi tekoälyyn ja varmistaa ettemme putoa kyydistä, kun maailma digitalisaation myötä muuttuu nopeasti. Kyberturvateollisuus kasvaa globaalisti hyvin nopeasti, ja tässä on Suomelle myös mahdollisuus luoda kansallista kilpailukykyä ja tuhansia uusia työpaikkoja.

Samu Konttinen puhui torstaina järjestetyssä Tietoturvallinen Suomi -seminaarissa Helsingissä.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic