Kanta-Häme

Verkkostarteista oppia nettinoviiseille

Jos tietokoneen käyttö tuntuu hankalalta tai jopa täysin vieraalta, Hämeenlinnan pääkirjaston verkkostarteista löytyy apu.

Verkkostarteissa opetellaan tietokoneen käyttöä alusta alkaen ja tutustutaan mm. internetiin, sähköpostiin ja tekstin kirjoittamiseen. Aivan aloittelijoille, jo hieman osaaville tai jo peruskäytön hallitseville on omat ryhmänsä. Startit pidetään pääkirjaston atk-luokassa keskiviikkoisin 4. helmikuuta. alkaen. Kurssi sisältää viisi kahden tunnin opetuskertaa.

Hieman edistyneemmille järjestetään verkkospurtteja. Tämän kevään oppituntien aiheina ovat kuvien siirto kamerasta koneelle ja käyttöön, tablettitietokoneen hankinta, iPadin tehokäyttö, musiikin kuuntelu ja lataaminen netistä, bloggaaminen ja vloggaaminen, tiedonhaku internetistä sekä tietoturva ja nopeus kotikoneelle. Oppitunneille voi ilmoittautua vain yhteen tai vaikka kaikkiin, niitä järjestetään maanantai- ja tiistai-iltaisin pääkirjaston atk-luokassa 23. helmikuuta. alkaen.

Kursseille ilmoittaudutaan pääkirjaston infopisteessä 18. tammikuuta mennessä. Jokaiselle kurssille voidaan ottaa enintään kymmenen henkilöä, joten tarvittaessa osallistujat arvotaan. Kurssit ovat maksuttomia. (HäSa)