Kanta-Häme

Verkossa huumekauppaa pitäneelle hämeenlinnalaiselle tuomio - aloitti myymisen alaikäisenä

Kauppaa käytiin Tor-verkossa ja useissa viestisovelluksissa. Asiakkaina oli myös alaikäisiä.
Hämeen poliisin takavarikoimaa amfetamiinia. Helmikuussa 2018 otettu arkistokuva ei liity uutisen tapaukseen. Arkistokuva: Hämeen Poliisi.

Huumausainekauppaa verkossa pyörritänyt nuori hämeenlinnalaismies on saanut tuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi keskiviikkona miehelle vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion osittain nuorena henkilönä tehdystä törkeästä huumausainerikoksesta. Lisäksi hänet määrättiin 40 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Hän joutuu myös maksamaan valtiolle 5 560 euroa saamaansa rikoshyötyä.

Mies oli huumekaupan aloittaessaan vielä 17-vuotias.

Mies on ollut tutkinnan yhteydessä kiinniotettuna ja vangittuna noin kahden viikon ajan.

 

Syytteen mukaan mies myi vuosien 2016 ja 2017 lokakuiden välillä ainakin 175 grammaa kannabista, 97,5 grammaa amfetamiinia ja 65 kappaletta ekstaasitabletteja. Lisäksi hän on pitänyt hallussaan ja käyttänyt ainakin sata grammaa amfetamiinia ja 200 ekstaasitablettia.

Poliisin tutkimuksen mukaan miehellä on ollut asiakkaanaan ainakin 18 alaikäistä henkilöä ja ainakin 30 täysi-ikäistä ostajaa.

Lisäksi hän oli aktiivinen myös internetin sisällä toimivan salatun Tor-verkon Sipulikanava-kauppapaikalla, jossa hän myi huumausaineita ainakin 50 kertaa.

Tulli ja keskusrikospoliisi sulkivat Sipulikanavan viime vuoden marraskuussa. Sivuston sulkemisen jälkeen Tor-verkkoon syntyi alle vuorokaudessa ainakin kolme uutta vastaavaa suomalaista kauppapaikkaa.

 

Syyttäjällä oli oikeudenkäynnissä todisteena miehen matkapuhelimeen tallentuneita Wickr-viestisovelluksen viestejä, joissa hän keskustelee huumausainekaupoista.

Todisteina käytettiin myös WhatsApp ja Facebook Messenger -viestisovelluksissa huumausainekaupoista käytyjä keskusteluja.

Miehen hallusta takavarikoitiin myös huumausainejäämiä sisältäviä myyntipusseja, joissa oli painomerkintöjä. HäSa