Kanta-Häme

Verkostoja ja hyvää oloa

Jos Hamkin projektikoordinaattori Marjo Vaalgamaan toive toteutuu, valtaa rannekeväki Aulangon harrastuspaikat 24.toukokuuta. Helatorstaina aattona Aulangolla järjestetään uusi työhyvinvointipäivä: Kevään kevennys.

Tapahtumarannekkeella voi mm. käydä seikkailupuistossa, ratsastamassa, minigolfaamassa, hohtokeilaamassa, kylpemässä tai tutustumassa golfiin ammattilaisen opastuksella.

– Ajatuksena on, että yritysten on helppo ostaa valmis tyhy-päivä, ja että kaikki työntekijät voivat muokata siitä oman näköisensä ilman ennakkovarauksia, sanoo Vaalgamaa.

Tapahtuma tavoittelee 500–1000 osallistujaa. Siitä halutaan iso, jotta osallistuminen pysyy kohtuuhintaisena ja jotta verkostoitumisen mahdollisuuksia syntyisi runsaasti.

– Sitä kannattaisi ruveta miettimään, että yhdessä olemme enemmän.

Kevään kevennys tarjoaa yrityksille ja yhteisöille myös mahdollisuuden esitellä omaa työhyvinvointia tukevaa toimintaansa. Omilla rasteillaan ne voivat tarjota vaikkapa rentoutustuokioita tai ohjata väkeä puistometsään eräopasopiskelijoiden neuvoilla varustettuna.

– Näytteilleasettajat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Ei tässä bisnestä tehdä. Kivat ideat ruokkivat toivottavasti toiminnallisuutta ja tuottavat henkistä hyvää, sanoo Vaalgamaa.

Erityisesti Vaalgamaa toivoo, että yksinyrittäjät tarttuvat helppoon mahdollisuuteen viettää tyky-päivää. 39 euron hintainen ranneke maksaa parhaassa tapauksessa itsensä takaisin moninkertaisesti uusina kontakteina ja parempana työvireenä.

Yritykset ja työntekijät voivat myös sopia kustannuksen jakamisesta tai osapäiväisestä osallistumisesta.

Järjestäjät harkitsivat tapahtumapaikaksi myös Kantolan tapahtumapuistoa ja Ahvenistoa, mutta tänä vuonna se järjestetään Aulangolla. Sen tarjoamat aktiviteettimahdollisuudet ovat moninaiset, mutta jatkosta Vaalgamaa ei halua spekuloida vielä tässä vaiheessa enempää.

– Ideana joka tapauksessa on, että iso tyhy-päivä järjestetään vuosittain.

Kevään kevennys -tapahtumaa on ideoitu vuoden päivät Hämeen työelämänkehittäjien verkostossa, jonka Kanta-Hämeen kokeiluryhmään kuuluu Hamkin lisäksi edustajat Ammattiopisto Tavastiasta, Hämeen Yrittäjistä, Ilorannasta, A2 Finlandista, Hyriasta ja Linnan Kehityksestä.

– Eri tahot ovat olleet toteuttamassa Kevään kevennystä tosi sitoutuneesti. Myös idean vastaanotto on ollut positiivista, kertoo Vaalgamaa.

Kevään kevennys 24.5. Aulangolla. Lisätietoja www.isotyhy.fi. Sivuja täydennetään sitä mukaa kun näytteilleasettajat kertovat suunnitelmistaan.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic