Kanta-Häme

Veroihin on sittenkin tulossa korotus

Veroprosentti voi sittenkin nousta Riihimäellä jo ensi vuonna. Kaupunginhallitus esittää puolen prosentin korotusta nykyiseen, jolloin ensi vuonna veroja perittäisiin 20,25 prosentin perusteella.

Edessä on investointeja ja toisaalta halutaan välttää lainamäärän kasvattamista. Puolen prosentin korotus merkitsee 2,4 miljoonan euron lisäystä verotuloihin.

– Kaupunginhallituksessa kaikki ryhmät olivat korotuksen kannalla, tosin osa kannatti 0,5 ja osa 0,75 prosentin korotusta, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty (sd.).

Säästöt olisivat riittäneet

Vielä runsas viikko sitten kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen esitteli oman ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi. Se olisi pitänyt veroprosentin nykyisellään eli 19,75 prosentissa.

Veroprosentin korotus olisi kaupunginjohtajan mukaan ollut edessä vasta vuodeksi 2015.

– Odotamme ensi vuonna syntyvän selviä säästöjä esimerkiksi sosiaali- ja tervedenhuollon alalta, kun uudistusta suunnittelemassa on ammattijohtaja. Tiedossa on lisäksi tuloja kasvattavaa toimintaa, Keskiruokanen toteaa.

Korotuksella on laaja pohja

Kaupunginhallituksessa veroprosentin korotus nostettiin esiin viime viikolla ylimääräisenä asiana.

Demarien Miia Nahkuri esitti 0,75 prosentin korotusta ja keskustan Kalevi Pullinen 0,5 prosentin korotusta. Kalevi Pullisen esitys voitti lopulta äänestykset. Veroprosentin säilyttäminen ennallaan ei saanut taakseen yhtään ääntä.

Lopullinen päätös verotuksesta syntyy ensi maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic