fbpx
Kanta-Häme

Verokooste: Lue päivän verojutut tästä

Kokoamme tämän jutun alle linkit päivän aikana julkaistaviin verojuttuihin.
Hyvinvointialueiden väliset palkkaerot ovat jopa kuusi prosenttia, mikä voi Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen mukaan aiheuttaa merkittäviä eroja palvelutuotannon hintaan.

Paikalliset verojutut:

Tässä ovat Kanta-Hämeen suurituloisimmat

Vuoden 2018 lopulliset verotustiedot julkistettiin maanantaina 4.11. Kanta-Hämeessä suurituloisimpien listan kärjessä on useita aiemmiltakin vuosilta tuttuja nimiä.

Katso koko lista: Tässä on Kanta-Hämeen 300 eniten tienannutta vuonna 2018

Kanta-Hämeen suurituloisin on Karl Johan Fazer, paljastavat vuoden 2018 verotiedot. Verohallinto julkaisi viime vuoden verotiedot maanantaiaamuna. Tänä vuonna medialle toimitetuista listoista kuitenkin puuttuu kaikkiaan yli 200 suomalaisen nimet.

Verottaja ei ole kertonut, kuinka moni kantahämäläinen suurituloinen on pois listoilta. Jutun perässä löytyvästä listasta näet Verohallinnon toimittaman listan Kanta-Hämeen 300 suurituloisemmasta. Lista on lajiteltu yhteenlaskettujen pääoma- ja ansiotulojen mukaan.

 

Verottajan ennakkotiedot paljastavat, että Kanta-Häme jää etelänaapurille reippaasti

Kun uusimaalainen tienaa keskimäärin euron, kantahämäläinen tienaa ennakkopidätystietojen perusteella vasta 81,5 senttiä. Varakkaimmat kansalaiset asuvat verottajan ennakkotietojen perusteella Uudellamaalla. Tuloverotiedot julkaistaan maanantaina. Maakunnassa suurimmat keskivertoansiotulot ovat Riihimäellä, pienimmät puolestaan Ypäjällä.

 

Näin hämäläisyrittäjät ja -johtajat tienasivat

Keräsimme verotietoja hämäläisille tutuista yrittäjistä ja johtajista, jotka eivät nousseet kaikkein suurituloisimpien listalle. Lista täydentyy vielä.

 

Kolme kantahämäläistä maksoi yli miljoona euroa veroja ja maksuja: Katso 100 eniten veroja maksanutta tästä

Katsoimme, ketkä ovat maakunnan suurimmat veronmaksajat viime vuonna.

 

Hämeenlinnan kaupunginjohtajien ansiot kasvoivat maltilla – Riihimäen Sulkon tienesteissä 8 prosentin nousu

Katsoimme, miten Hämeenlinnan ja seutukunnan kunnanjohtajien ansiot kehittyivät.

 

Näin Kanta-Hämeen kansanedustajat ja meppi ansaitsivat viime vuonna

Kanta-Hämeen kansanedustajista suurimmat tulot viime vuonna olivat forssalaisella Sanni Grahn-Laasosella (kok.), joka toimi kansanedustajuutensa lisäksi myös opetusministerinä. Grahn-Laasonen sai ansiotuloa yli 140 000 euroa.

 

Näin paljon HPK:n mestarijoukkueen jäsenet ansaitsivat: Antti Pennasen tuloilla ostaisi 174 hyvää kausikorttia

HPK:n kausi toi pelaajille kultaa, mutta oliko kausi kultaa pelaajille myös taloudellisesti?

 

Karl Fazerilla maakunnan suurimmat tulot – Jääskeläiset saivat perhekodistaan miljoonia

Fazer-yhtiön omistajasukuun kuuluva Karl Fazer ansaitsi yksin 5,8 miljoonaa euron pääomatulot.

Perhekoti Jääskeläisen entiset omistajat, Jääskeläisen perhe, kokosi Kanta-Hämeen suurimmat pääomatulot. Perhe myi viime vuonna yrityksensä Mehiläiselle. Kolmella Jääskeläisen perheen jäsenellä oli yhteensä lähes 6,4 miljoonaa euroa verotettavaa pääomatuloa.

 

Valtakunnalliset verojutut:

Tässä on Suomen Top 10 -tulokärki viime vuonna – Eniten tienaavien joukossa vain yksi nainen

Verottaja on julkaissut viime vuoden suurituloisimpien listat. Julkaistujen listojen kärjessä ovat tutuista nimistä muiden muassa Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

 

Tällaiset ovat suomalaisten keskitulot – kolmella viidestä tulot jäävät alle 30 000 euroon

Yli 150 000 euroa vuodessa ansaitsevat suurituloisimmat ovat pieni joukko, mutta he maksavat merkittävän osan suomalaisten veroista. Laaja keskiluokka kantaa suurimman verovastuun.

 

Näin tienasivat keskeisten valtioyhtiöiden toimitusjohtajat

Keskeisten valtioyhtiöiden toimitusjohtajista Fortumin Pekka Lundmarkin tulot yli miljoona euroa. Pyörityksessä olevan Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken (1965) tulot vuonna 2018 olivat yhteensä 388 631 euroa. Verotietojen mukaan Sarekoskella ei ole pääomatuloja.

 

Yli 200 suurituloisen nimeä ei löydy Verohallinnon listoilta – Verottaja lähes kaikkiin salauspyyntöihin

Tänään maanantaina selviää, ketkä suomalaiset ansaitsivat eniten ansio- ja pääomatuloja vuonna 2018. Verottajan tiedotusvälineille toimittamista listoista kuitenkin puuttuu 231 suurituloisen nimet. Oikeuskansleri selvittää, toimiiko Verohallinto oikein hyväksyessään mahdollisuuden kieltää omien tulotietojensa toimittamisen medialle.

 

Postin ex-toimitusjohtaja joutui palkkakohuun ja erosi – Tulot hipoivat lähes miljoonaa euroa

Postin toimitusjohtajan tehtävästä palkkakohun jälkeen eronneen Heikki Malisen (syntynyt 1962) vuoden 2018 tulot olivat yhteensä 983 802 euroa. Tulot koostuvat kokonaan ansiotuloista. Verotietojen mukaan Malisella ei ollut pääomatuloja lainkaan.

 

Supercellin Ilkka Paananen on tämän vuoden tulokuningas – Tuloja yhteensä 109,9 miljoonaa euroa

Verottajan luovuttamien tietojen mukaan eniten verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä sai viime vuonna Supercellin Ilkka Paananen, hän tienasi ansio- ja pääomatulona yhteensä 109,9 miljoonaa euroa. Toisena oli Mikko Kodisoja, 98,2 miljoonaa euroa.

 

Päävalmentaja Jukka Jalonen kultaleijonien palkkakuningas

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen jääkiekkovalmentaja ansaitsi viime vuonna 261 532 euroa.

 

Ihmetteletkö, miksi presidentti Niinistö ei ole kovatuloisimpien listalla? – Tässä syy vaatimattomiin tuloihin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön verotettavat tulot vuonna 2018 olivat vaatimattomat 37 569 euroa.

Tuloista 36 136 euroa oli pääomatuloja. Ansiotuloja Niinistö sai vain 1 433 euroa. Niinistön verotettavat tulot tosin yli tuplaantuivat vuodesta 2017, jolloin ne olivat 16 840 euroa. Syy vaatimattomiin tuloihin piilee siinä, että presidentin palkkio Suomessa on verovapaata tuloa. Se ei siis näy verotettavissa tuloissa, jotka veropäivänä julkaistaan.

 

Kohuttujen hoivakotien johtamisella päästiin hyville tuloille – Tulokärjessä Attendon johtaja, jonka pottia nostivat miljoonien eurojen pääomatulot

Kohujen keskelle viime keväänä ajautuneiden yksityisten hoivakotien johtaminen on hyvin palkattua työtä. Osa hoivafirmojen toimitusjohtajista kotiutti viime vuonna myös mittavia pääomatuloja.

Ylivoimainen tulokuningas oli Attendo Suomen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen, joka johtaa myös yhtiön hoivapalveluja. Lisäksi hän on emoyhtiö Attendon suuria omistajia. Karjalainen tienasi viime vuonna yhteensä noin 4,2 miljoonaa euroa. Ansiotulojen osuus oli reilut 511 000 euroa ja loput tulivat pääomatuloina.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää ansaitsi vuonna 2018 yhteensä reilut 1,8 miljoonaa euroa, joista ansiotuloja oli noin 541 000 euroa. Pääomatuloina Järvenpää ansaitsi yli 1,2 miljoonaa euroa.

 

Rosvopoliisi Jari Aarnion tulot viime vuonna 4 374 euroa — Katso, miten tienasivat entiset jengipomot Janne “Nacci” Tranberg ja Keijo Vilhunen

Julkkisrikollisten edesottamukset myyvät lehtijuttuja, kirjoja, äänikirjoja ja tv-ohjelmia. Mitkä olivat kolmen eniten otsikoissa viihtyneen rikollisen verotettavat ansio- ja pääomatulot viime vuonna?

 

Tulokuningatar kommentoi menestystään: “En olisi osannut verrata” – Katso muut suurituloisimmat naiset

Vain joka kymmenes Suomen sadasta suurituloisimmasta oli nainen. Tulokuningatar Maria Severina on ensimmäinen nainen kärkikymmenikössä viimeiseen viiteen vuoteen.

Severina myi viime vuonna huomattavan osan omistuksestaan perustamassaan HyTest-yrityksessä, joka valmistaa muun muassa vasta-aineita diagnostiikkateollisuuden käyttöön. Ostaja oli norjalainen pääomasijoitusyhtiö Summa Equity.

 

Viihdetaitelija Vesa-Matti Loirin tulot notkahtivat — Rap-artisti Pyhimys pyyhälsi viime vuoden ansioillaan Cheekin ohi

Katso, mitä Suomen suosituimpiin kuuluvat kirjailijat, artistit ja näyttelijät ansaitsivat viime vuonna.

 

Pelifirmojen menestys tulee yrityskauppojen myötä – Supercellin Paanasella ja Kodisojalla kovimmat tulot

Verotulojen kärkipaikoilta löytyy useita pelialan yritysten perustajia. Pelialalla tulot koostuvat useimmiten pääomatuloista, joka tarkoittaa tuottoisia yrityskauppoja. Pelialan menestyneistä yrityksistä ovat Supercell, Small Giant Games ja Kamu, joka myytiin Epic Gamesille viime vuoden aikana. Yhteistä näiden yritysten perustajille on siis se, että heidän tuloistaan iso osa on tullut yrityskauppojen myötä.

 

Kohutuista hoivayhtiöistä kaikki eivät maksa yhteisöveroa Suomeen – Esperi Care jo kolmatta vuotta putkeen nollilla

Alkuvuodesta kohun keskelle joutuneista hoivayrityksistä Mehiläinen ja Attendo Suomi maksoivat yhteisöverotietojen mukaan viime vuonna yhteisöveroja Suomeen. Terveys- ja hoivapalveluita tarjoava Mehiläinen Oy maksoi viime vuonna yhteisöveroja yli 4,4 miljoonaa euroa. Mehiläisen hoivapalveluita tuottava tytäryritys Hoiva Mehiläinen Oy maksoi viime vuonna yhteisöveroja reilut 560 000 euroa.

Esperi Caren emoyhtiö Esperi Care Holding ei ole maksanut lainkaan yhteisöveroja Suomeen vuosina 2016 ja 2017. Yhtiö ei maksanut yhteisöveroja myöskään vuonna 2018, jolloin Esperi Caren liikevaihto oli 100,6 miljoonaa euroa, ja koko konsernin liikevaihto oli 265 miljoonaa euroa.

 

Näin paljon suomalaisten pörssiyhtiöiden johtajat tienasivat viime vuonna

Hissiyhtiö Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth tienasi viime vuonna ansio- ja pääomatuloja peräti 4,82 miljoonaa euroa. Myös Nokian Renkaiden Hille Korhonen ylsi miljoona-ansioihin.

Asiasanat

Menot