Kanta-Häme

Vesa-Matti Seppälä halusi päättämään verorahoista

Politiikassa vielä uudeksi tunnustaa itsensä ympäristö- ja rakennuslautakunnan uusi puheenjohtaja Vesa-Matti Seppälä (ps.).

Hän kuitenkin uskoo, että perehtymällä kunnolla eteen tuleviin asioihin pystyy korvaamaan kokemattomuuden.

Hämeenlinnalainen autonkuljettaja Vesa-Matti Seppälä sanoo hakeutuneensa mukaan politiikkaan pari vuotta sitten, koska haluaa vaikuttaa itse kunnalliseen päätöksentekoon.

– Liityin silloin perussuomalaisiin. Haluan olla päättämässä siitä, mihin verorahojamme käytetään.

Seppälä haluaa estää esimerkiksi sen, että tori ja torin ympäristö olisi rakennustyömaana tulevat vuodet.

– Tämä on kaupunki eikä mikään rakennustyömaa. Tori korjattiin joskus kymmenkunta vuotta sitten ja se on hyvä näin. Ei tarvitse ryhtyä mitään toriparkkia kaivamaan.

Ei kerrostaloja rantaan

Seppälään johtama ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee kaikki omakotitaloa suuremmat rakennusluvat, poikkeamisluvat ja mm. ympäristöluvat.

Tämän vaalikauden aikana lautakuntaan saattaa jo tulla esimerkiksi Engelinrantaa koskevia lupakysymyksiä.

– Se alue on kyllä aika hyvä nykyisellään. Varsinkaan rantaa ei pitäisi puuttua millään tavoin. Sen pitäisi pysyä kaupunkilaisten käytössä. Vaikea ajatella, että vaikkapa uimaranta voisi häiriintymättä toimia, jos ihan viereen tulee kerrostaloja.

Seppälä arvelee silti, että johonkin Hämeenkaaren vaiheille voisi uudisrakentamistakin harkita.

Moottorirataa mietitään taas

Todennäköisesti kevään kuluessa uusi ympäristö- ja rakennuslautakunta saa käsiteltäväkseen uudelleen moottoriradan ympäristöluvan, jonka korkein hallinto-oikeus palautti lautakuntaan vaatien lisäselvityksiä mm. radan aiheuttamasta melusta.

– Kun rata aikoinaan on tuohon paikkaan rakennettu, ei sitä siirtämäänkään kannata ruveta. Pitää vain yrittää lupamenettelyllä sovittaa radan toiminta siihen, että ihan lähialueellakin on asutusta.

Muu Ahveniston kokonaisuus voisi Seppälän mielestä kohentua suhteellisin pienilläkin parannuksilla.

– Kun maauimala kerran korjataan, olisi hyvä saada sinne kunnon viitoitus, jotta vieraatkin tietäisivät, mitä siellä montussa on.

Veronmaksajat tervetulleita

Viime kaudella ympäristö- ja rakennuslautakunnassa taitettiin myös peistä siitä, voidaan kesäasukkaille myöntää lupa muuttaa vapaa-ajanasuntonsa vakituisiksi asunnoiksi.

– Kyllä minun mielestäni pitäisi voida tehdä niin. Veronmaksajiahan se tietäisi, kunhan eivät sitten ryhdy vaatimaan kunnan vesijohtoja ja viemäreitä asunnoilleen.

Seppälä ei näe kovin pahana ongelmana sitä, ettei kantakaupungissa ole tällä hetkellä tarjota paljon omakotitontteja.

– Kaupunki on suuri ja sen maaseutuosissa riittää tontteja. Omakotitonttien ostajat tulevat usein omasta kunnasta. Heidän mukanaan väkiluku ei automaattisesti kasva. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020